Київ. 22 грудня. УНІАН. Сьогодні о 12.00 розпорядник майна ВАТ «Київреконструкція» Василь КУЗЬМЕНКО спільно з ГО «Громадський суд України», інвесторами і активістами акції «Дістали» проведуть мітинг протесту біля Генеральної прокуратури України.

Про це В.КУЗЬМЕНКО повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в ході мітингу генеральному прокурору Олександру МЕДВЕДЬКУ буде вручений лист з вимогою розібратися в законності ухвалених прокуратурою рішень і закрити кримінальні справи, які істотно гальмують процес добудови проблемних об`єктів ВАТ «Київреконструкція» і отримання інвесторами своїх квартир.

Відео дня

В.КУЗЬМЕНКО пояснив, що його як виконуючого обов`язки керівника ВАТ «Київреконструкція» обвинувачують в порушенні трудового законодавства і перевищенні влади або службового становища. При цьому йому інкримінують підробку документів, печатки і штампів.

В.КУЗЬМЕНКО вважає, що справи порушені з «грубими порушеннями норм Кримінально-процесуального кодексу України», без належних перевірок. Він додав, що якщо акція не принесе очікуваного результату, то за нею послідують судові розгляди.

За словами розпорядника майна компанії, на сьогодні продовжуються переговори з деякими банками про можливість залучення фінансування на добудову об`єктів «Київреконструкції». Зокрема, підписані договори, відповідно до яких буде проведений аудит і оцінена вартість добудови житлового комплексу «Три Богатирі» по вул. Борщагівській, 182. При цьому він додав, що для погашення заборгованості перед підрядниками деякі з них включені у реєстр кредиторів, а з іншими підписані договори на оплату тих робіт, які зупинити не можна.

В.КУЗЬМЕНКО підкреслив, що без участі активів «Київреконструкції» і продажу майна добудова об`єктів неможлива.

“Наше бажання – використати активи, щоб добудувати будинки. Тому будь-який тиск робить неможливим швидкий пошук активів для добудови”, – резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного управління правами акціонерного товариства «Київреконструкцфя».

Господарський суд Києва 17 жовтня ц.р. виніс рішення про початок провадження у справі про банкрутство ВАТ «Акціонерна компанія «Київреконструкція». Заявником у справі є ТОВ «Комерційна фірма «Престиж трейд», сума позову становить 9,625 млн. грн.