Київ. 19 грудня. УНІАН. Всеукраїнська організація інвалідів “Союз організацій інвалідів України” у будинку Федерації профспілок України в Києві організувала святкову програму з нагоди Дня Святого Миколая.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова організації Василь НАЗАРЕНКО.

Він повідомив, що ці святкові заходи впродовж 18-19 грудня організовані з метою розвитку світогляду дітей-інвалідів та дітей-сиріт і поступового пристосування їх до реального життя.

Відео дня

Союз організацій інвалідів переконаний, що і діти, і дорослі, які потребують допомоги держави і суспільства, мають право претендувати на забезпечення їх особливих потреб та рівних прав і можливостей.

“Святковий захід – це лише привід нагадати громадськості, що тисячі людей не мають змоги жити повноцінним життям”, - сказав В.НАЗАРЕНКО. Він зазначив, що на сьогоднішній день у соціальній політиці намітились певні зрушення, і все це завдяки активістам інвалідного руху, які віддали багато років для того, щоб ситуація почала змінюватись.

Він розповів, що святкова програма включає оглядову екскурсію, вечірню дитячо-розважальну програму, театралізовану виставу, виступи дитячих вокально-хореографічних колективів “Надія”, “Колібрі” та “Світанок”, а також розваги із клоунами і подарунки від Святого Миколая.