Київ, 17 грудня. УНІАН. У Києві відбулася презентація філософського роману-казки «Магічна книга», сприйнятого критиками як українська відповідь творам про чарівника Гарі Поттера.

Як повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН автори книги Назіп ХАМІТОВ і Світлана КРИЛОВА, цей твір, виданий під псевдонімом Нез і Лана СВІТЛІ, стало художнім продовженням усіх їхніх попередніх філософських робіт.

«Філософія в образах є не тільки доступнішою, а й глибшою. Наші філософські ідеї оживають в образах», - сказав Н.ХАМІТОВ.

Відео дня

Автори наголосили, що не переслідували мети домогтися асоціації з творами про чарівника Гарі Поттера. «У нас абсолютно інша концепція. Для того, щоб змінити життя, потрібна не чарівна паличка, а потрібно робити вчинки. Тільки через магію творчості та співтворчості можна змінити світ», - сказав він.

С.КРИЛОВА і Н.ХАМІТОВ повідомили, що головними героями роману-казки є дівчинка Вікі та хлопчик Тікі, які під час грози на горищі дачі знаходять «Магічну книгу», яка переносить їх у чарівний світ з його пригодами та умовами для повернення додому.

На думку С.КРИЛОВОЇ, книжку можна використовувати як казкотерапію. «Ми є прихильниками того, що будь-який твір має закінчуватися катарсисом, тобто внутрішнім очищенням», - пояснила вона.

Автори вважають, що їхній твір є алегорією українського життя. «Діти, прочитавши цю книжку, можуть зрозуміти, що таке демократія, псевдодемократія, Президент і тоталітарний лідер», - зазначив Н.ХАМІТОВ.

Книга ілюстрована роботами художника Оксани ТЕРНАВСЬКОЇ. «У книжці створено настільки яскраві та емоційні образи, і так багато гумору, що працювати було дуже легко і в задоволення», - сказала О.ТЕРНАВСЬКА.

Сьогодні ж Н.ХАМІТОВ і С.КРИЛОВА передали кілька "Магічних книг" в один з київських дитячих будинків.

Книга видана видавництвом «Махаон-Україна» накладом у три тисячі примірників, але вже зараз планується видати додатковий наклад.