Київ. 17 грудня. УНІАН. Інформаційно-розважальний відеоканал Metrovision (комплекс проекторів у метрополітені, які здійснюють одночасний показ на широкоформатних екранах, розташованих на платформах очікування потягів) до кінця 2009 р. планує здійснювати мовлення на 20 станціях «Київського метрополітену».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор з розвитку відеоканалу Таїсія МЕЛЬНИК.

За її словами, першою станцією столичного метро, на якій з`явилося проектувальне зображення Metrovision, півроку тому стала станція «Політехнічний інститут». На сьогодні канал присутній на п`яти станціях – додалися «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Площа Льва Толстого», «Театральна».

Відео дня

«2009 р. ми плануємо з`явитися ще на 15 станціях – по 2 щомісяця», - повідомила вона. За даними Т.МЕЛЬНИК, загальна мережа відеоканалу передбачає охоплення близько 30 станцій метро, чого планується досягти 2010 р.

Як повідомила Т.МЕЛЬНИК, відеоканал позиціонує себе як інформаційно-розважальний. Його контент – це 60% інформації і 40% реклами. Загальний час мовлення на день - 16 годин. Інформація має розважальний і позитивний характер, здебільшого це загальні новини, новини моди, кіно, спорту, прогноз погоди тощо. Для інформаційного наповнення Metrovision співпрацює з низкою провідних телевізійних каналів України. За її словами, Metrovision – це аналог кабельного телебачення, доступного пасажирам поза будинком.

Як зазначив консультант каналу Святослав СТЬОПКІН, реклама на цих носіях доступніша, аніж на плазмових телеекранах, встановлених на станціях метрополітенів, водночас контакт з людьми досягається максимальний, оскільки проектори транслюють зображення на шляхову стіну – навпроти платформи, де стоять люди в очікуванні потягу.

Своєю чергою, начальник управління непрофільних доходів КП «Київський метрополітен» Сергій СОЛДАТЕНКО зазначив, що під час наближення потягу мовлення зупинятимуть, і на проектованому екрані з`являтиметься попередження про наближення. За його словами, метрополітен і відеоканал уклали довгостроковий контракт про співпрацю.

Довідка УНІАН. Перші проектовані екрани з`явилися на станції «Політехнічний інститут» 13 червня 2008 р. Основні види реклами в метрополітені на сьогодні: щити на платформах, лайт-бокси на ескалаторах, плазмові панелі на станціях.