Київ. 16 грудня. УНІАН. Верховний Суд України 9 грудня ц.р. визнав за Всеукраїнським товариством «Знання» право власності на готель, що належить йому, який знаходиться по вул. Микільсько-Ботанічній, 31 біля Ботанічного саду в Києві.

Про це сьогодні повідомив адвокат, представник інтересів товариства «Знання» в суді Анатолій МОРОЗ на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, 9 грудня ц.р. Верховним Судом України скасовано чотири рішення – рішення Господарського суду Києва, Київського апеляційного господарського суду та два рішення – постанови Вищого господарського суду України.

Відео дня

«По суті, залишено в силі рішення Господарського апеляційного суду Києва про визнання права власності за товариством «Знання». Таким чином, після півторарічного витка подій ми хочемо констатувати, що в Україні є правосуддя», - сказав А.МОРОЗ.

У свою чергу голова правління Всеукраїнського товариства «Знання» Василь КУШЕРЕЦЬ зазначив, що з кінця 2006 року, коли почалося відстоювання готелю, товариство пройшло 19 судів. Він додав, що на сьогодні готель функціонує, як і працював під час судових розглядів.

Як повідомляв УНІАН, Всеукраїнська громадська організація ТОВ «Знання» України заявляла про незаконне захоплення готелю «Знання» по вул. Микільсько-Ботанічній, 31 біля Ботанічного саду в Києві, що належить товариству.

Як повідомив адвокат, голова Ревізійної комісії ТОВ «Знання» України Анатолій МОРОЗ, інтерес до майна Товариства зумовлений наміром будівельної компанії спорудити на земельній ділянці між житловим будинком і готелем, площею близько 1 тис. кв. м, житлово-офісний комплекс.

За його словами, після відмови ТОВ «Знання» дати дозвіл на прибудову до приміщення багатоповерхового будинку будівельною компанією «був запущений механізм використання судових рішень у питанні отримання майна».

Довідка УНІАН. ТОВ “Знання” – громадська, науково-просвітницька організація, заснована 16 січня 1948 року як товариство з поширення політичних і наукових знань в УРСР.

Товариство займається розробкою і впровадженням нових інформаційно-освітніх технологій.

Із 1999 року Товариство очолює президент – академік НАН України Василь КРЕМЕНЬ.