Київ. 16 грудня. УНІАН. Компанія ”Укрзолото” оголосила про початок масштабного соціального проекту “Золоті серця”, спрямованого на підтримку дітей-сиріт та дитячих будинків і, зокрема, намір надати благодійну допомогу вихованцям школи-інтернату в місті Радомишль Житомирської області.

Про це сьогодні повідомила генеральний директор ТОВ «Укрзолото» Олена ЮРІНА на прес-конференції в УНІАН.

“Мені б не хотілося називати цей благодійний проект як “проект” – це слово більше підходить під сферу бізнесу...Ми не говоримо про проект, ми говоримо про дружбу з Радомишльською школою-інтернатом для дітей-сиріт”, - зазначила О.ЮРІНА. Вона додала, що насправді компанія не починає роботи нову для себе справу, а продовжує розпочате раніше.

Відео дня

Так, за її словами, “Укрзолото” вже допомагало декільком дитячим будинкам та постійно як спонсор бере участь у всеукраїнському конкурсі “Податки очима дітей”, нагороджуючи дітей-сиріт, які виборюють призові місця. Нині керівництво компанії вирішило займатися благодійністю не час від часу, а системно і масштабно, зауважила гендиректор компанії.

“Так і народилася ідея такої дружби, яку ми назвали “Золоті серця””, - сказала О.ЮРІНА. Вона запевнила, що співпраця компанії з інтернатом триватиме досить довго, і це буде не лише матеріальна допомога, а й шефство над дітьми – вони отримають змогу спілкуватися з дорослими, звернутися до старших за порадою, добрим словом тощо.

Відповідаючи на запитання щодо вибору саме Радомишльської школи-інтернату, О.ЮРІНА повідомила, що більшість вищих керівників компанії родом саме з Житомирщини, тому вони вирішили допомогти землякам.

Водночас вона запевнила, що економічна криза не вплине на надання “Укрзолотом” допомоги дітям-сиротам, оскільки компанія скорочуватиме видатки на інші статті витрат, наприклад, рекламу, але на соціальні проекти – у жодному разі.

Крім цього, компанія, за словами її гендиректора, вивчає можливість надання випускникам інтернату допомоги у подальшому навчанні та в перспективі працевлаштовувати їх у себе.

Першого разу представники компанії відвідають своїх підшефних 19 грудня на День Святого Миколая і визначать із керівництвом закладу пріоритетність надання матеріальної допомоги. Як зазначила О.ЮРІНА, представники компанії готові задовольнити найнагальніші потреби дітей: придбати одяг, харчування, комп’ютери тощо.

У свою чергу, заступник директора Радомишльської школи-інтернату для дітей-сиріт Алла УМАНСЬКА повідомила, що наразі у закладі виховується 128 дітей у віці від 2-х до 15-16 років, і вони з вдячністю приймуть будь-яку допомогу.

“Але головне, чого ми очікуємо від цього проекту, - що у дітей з’являться старші друзі, які підтримають їх у подальшому житті, адже, в першу чергу, їм потрібна батьківська підтримка та увага, життєва порада і добре слово”, - сказала вона.