Київ. 12 грудня. УНІАН. 12-14 грудня представники різних релігійних конфесій проведуть на вулицях Києва Дні молитов за Україну. Акція пройде під гаслом “Збудуймо захист”.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН Єпископ Християнської Євангельської церкви Сергій БАЛЮК.

Він закликав усіх небайдужих до майбутнього України та її народу приєднатися до заходу і взяти участь у пості і молитвах, які будуть організовані у різних місцях столиці.

Відео дня

“Коли прийшла біда, потрібно об’єднатися всім. Коли політики, економісти, фінансисти не знають, що робити, тоді прийшов час Церкві сказати своє вагоме слово. Бо Церква – це є совість, це є пророк держави, суспільства. І тому ми об’єдналися у цій молитві, щоб захистити нашу землю від цієї кризи. Не тому, що сама молитва зробить цей захист, а ми будемо молитися, щоб Бог дав мудрість державним мужам нашої держави, економістам, банкірам і фінансистам дав мудрість прийняти правильні, мудрі, виважені рішення, як вирішувати проблеми, які є в нашій країні”, - пояснив С.БАЛЮК.

Він повідомив, що захід пройде під егідою Української міжцерковної ради за підтримки лідерів християнських конфесій України.

Розпочнеться він сьогодні о 17.00 молитвою в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, 2.

Також акція буде продовжена завтра, 13 грудня, з 15.00 до 16.00 - одночасно у понад 15-ти визначених місцях. Це зокрема, Секретаріат Президента України, Верховна Рада, Будинок уряду, Національний банк України, Верховний суд України, мерія Києва, Майдан Незалежності, Золоті Ворота, на усіх в’їздах у столицю, на вокзалах та в аеропортах.

За словами С.БАЛЮКА, в усіх цих місцях будуть стояти люди з плакатами, з текстами з Біблії і будуть молитися. “Якщо люди будуть біля Секретаріату Президента, то вони молитимуться за духовну і територіальну цілісність України як держави. Люди, які будуть стояти біля Верховного суду, будуть молитися за справедливість суддів і за чесність суддів і тощо”, - повідомив він.

Водночас, за його словами, люди на Майдані Незалежності “будуть сповідувати гріхи українського народу”. “Це буде молитва покаяння за наркоманію, алкоголізм і буде молитва до Бога, щоб він благословив і помилував наш край”, - наголосив С.БАЛЮК.

14 грудня, за його інформацією, відбудуться молитви у церквах, а о 15.00 розпочнеться заключне служіння просто неба на Володимирській гірці.

“Неважливо, чи та це конфесія, чи інша. Ми повинні спільно боротися і побороти оцей матеріальний стан. І любов один до одного щоб була. Бо ми всі одне ціле, ми є християни, ми всі – Церква Христова”, - зазначив, у свою чергу, єпископ Української автокефальної православної церкви Владика НИКОН.