Київ. 11 грудня. УНІАН. Представництво ООН в Україні розпочинає наймасштабнішу в державі соціальну рекламну кампанію з екологічної тематики “Ти небезпечно озброєний”.

Про це повідомив координатор системи ООН в Україні Френсіс О’ДОННЕЛЛ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як наголосив Ф.О’ДОННЕЛЛ, метою рекламної кампанії, що проходитиме в рамках національної ініціативи “Прямуй на зелене!”, є привернення уваги українців до екологічних проблем в державі та сприяння позитивним змінам у ставленні населення до довкілля і використання природних ресурсів.

Відео дня

“Згідно з останнім звітом Програми розвитку ООН, сьогодні Україна є однією з найменш енергоефективних країн у світі. Держава знаходиться на 18 місці серед країн з найбільшими викидами в атмосферу парникових газів на душу населення”, - прокоментував актуальність кампанії Ф.О’ДОННЕЛЛ.

На його переконання, ініціатива ООН спонукає багатьох людей не лише замислитися над екологічними проблемами країни, а й змінити власне ставлення до природних ресурсів, що, у свою чергу, сприятиме покращанню екологічної ситуації в Україні.

Матеріали з екологічної тематики протягом двох місяців будуть розміщені на 350 рекламних площах у 6 містах України: Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі, Сімферополі та Харкові.

Організатори сподіваються, що споживачами такої соціальної кампанії стануть близько 7 млн. українців.

Наголошуючи на актуальності для усього світу проблеми екологічної безпеки, координатор системи ООН в Україні Ф.О’ДОННЕЛЛ закликав усіх українців, особливо представників органів державної влади, ощадливо ставитися до енергетичних і природних ресурсів.