Київ. 10 грудня. УНІАН. Консорціум «АСТЕК», який об`єднує шість учасників IT-ринку, виступає за впровадження системи соціальних карт.

Про це заявила виконавчий директор консорціуму Лілія БОРОДУЛІНА сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Система соціальних карт передбачає створення єдиної інформаційної бази, яка має збільшити безготівковий фінансовий оборот усіх видів соціальної допомоги й виплат громадянам України. Така карта є банківською платіжною пластиковою картою з урахуванням соціальних пільг – транспортної, медичної тощо.

Відео дня

Як повідомив генеральний директор ТОВ «Підприємство «Пластик карта» Костянтин КУКЛЄВ, зараз у процесі підготовки знаходиться постанова Кабінету міністрів України про початок пілотних проектів, пов`язаних із використанням соціальної карти в трьох містах, зокрема в Києві. Консорціум «АСТЕК» має намір взяти участь у тендері на впровадження таких проектів. Планується, що в проекті також візьмуть участь соціальні служби й банки.

«Якщо в 2009 р. економічна криза не захлесне нашу країну, ми вважаємо, що в нас непогані шанси розгорнути цей проект», - говорить він.

За словами директора ЗАТ «НДІ ПІТ» Юрія ЄСАУЛОВА, місцеві бюджети поки не сформовані на наступний рік, тому «говорити про якісь програми, що фінансуватимуться з конкретних бюджетів, ми поки не можемо, таких документів на сьогоднішній день немає».

Система також спрямована на перевірку осіб, які одержують пільги «незаслужено», кому вони не потрібні. К.КУКЛЄВ упевнений, що система автоматизації дозволяє проаналізувати, «провести аналітику не в ручному режимі, де за це відповідатиме людина, а реально проаналізувати доходи громадян і те, чи має людина право на пільги».

Довідка УНІАН. Консорціум «АСТЕК» створено 19 вересня 2008 р. шляхом об`єднання шести компаній: ЗАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій», ТОВ «Кард-системс», ТОВ «Підприємство «Пластик карта», ТОВ «КОМПАН-Україна», ЗАТ «Мальва» і ПП «Науково-виробнича компанія Сайтек».

Статутний капітал консорціуму становить 317 тис. грн.