Київ. 10 грудня. УНІАН. Розпорядник майна ВАТ «Київреконструкція» має намір продати деякі активи підприємства для завершення будівництва житлового комплексу «Три багатирі» на вулиці Борщагівській, 182.

Про це повідомив розпорядник майна ВАТ «Київреконструкція» Василь КУЗЬМЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в 2006 році підприємство «Київреконструкція» взяло на себе зобов`язання збудувати житловий комплекс на вулиці Борщагівській. Інвестори внесли 100% передоплати, але будівництво було припинене у зв`язку з браком коштів. Почалася процедура банкрутства підприємства.

Відео дня

За даними В.КУЗЬМЕНКА, під час процедури банкрутства були знайдені кошти у вигляді нерухомості, яка належить компанії-банкроту. «Я подаю запити до відповідних державних органів, в БТІ та ін., одержую відповіді. Колишнє керівництво «Київреконструкції» не передає мені необхідних документів. Проте мені вдалося встановити, що забудовник володіє низкою об`єктів нерухомості. Всю цю нерухомість можна реалізувати і кошти спрямувати на виконання зобов`язань перед інвесторами - фізичними особами, які чекають на свої квартири», – сказав він.

На думку розпорядника майна «Київреконструкції», на збір всієї документації, необхідної для початку реалізації нерухомості, піде не більш як три тижні, «але це за умови, що держоргани не будуть надміру бюрократичними в оформленні паперів».

В.КУЗЬМЕНКО поки що не може назвати суму необхідних коштів на добудову житлового комплексу. Він стверджує, що така експертиза не проводилась.

За даними генпідрядника «Київреконструкції» – компанії «Київремонтбуд», ця сума становить близько 38 млн. грн., а всі будинки в даному комплексі готові на 75-80%.

«За оцінками незалежних експертів, – коментує В.КУЗЬМЕНКО, – дана цифра може бути й меншою – до 25 млн. грн.».

За його попередніми підрахунками, реалізація нерухомих об`єктів ВАТ «Київреконструкція» з аукціону дасть змогу одержати близько 7 млн. грн.