Київ. 9 грудня. УНІАН. Група відомих українських діячів мистецтва створила громадську Раду соціальних програм України для допомоги дітям, позбавленим батьківського піклування.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив генеральний директор агентства "Республіка" Ігор НАГІРНИЙ.

За його словами, до складу ради, крім нього, увійшли актор Остап СТУПКА, співачка Олена ВІННИЦЬКА, скульптор Олег ПІНЧУК, директор Ялтинської кіностудії Дмитро ТАРАН.

Відео дня

"Громадська Рада виступає як антикризова неурядова організація. За нами не стоять жодні політичні партії, ані олігархи, жодна комерційна структура - ми все робимо за свої гроші", - сказав І.НАГІРНИЙ. Він додав, що це зовсім не означає, що рада буде проти співпраці з комерційними структурами, якщо такі виявлять бажання взяти участь у проектах. "Ми будемо акуратно ставитися до пропозицій, об`єднуватимемо десь зусилля, але будемо незалежними", - зазначив він.

Разом з тим І.НАГІРНИЙ наголосив, що ідея створення такого органу спровокована відсутністю належної уваги держави до проблем дитячих будинків.

Своєю чергою О.ВІННИЦЬКА додала, що, на її думку, досі "ніхто нічого подібного не придумав. Мене привабило те, що можна охопити одразу багато соціальних програм".

Своєю чергою О.СТУПКА констатував, пояснюючи свою участь у Раді: "Мені здається, що в нас не вистачає в країні спілкування з дітьми - не тільки зі своїми власними... Якщо ми збираємося виховувати покоління, то ми відповідальні за те, хто виросте, за те, хто потім буде відповідальним".

За його словами, члени ради є свого роду "ланками між державою та проблемою" для швидкого вирішення.

Продовжуючи тему, І.НАГІРНИЙ інформував, що 9-14 грудня в музеї сучасного мистецтва "Будинок Миколи" (Київський палац дітей і юнацтва, вул. Січневого повстання, 13) відбудеться перша акція ради: добродійний аукціон у рамках фотовиставки "Фото гріє 2008" на допомогу Шосткинській школі-інтернату. У лютому майбутнього року запланована низка заходів на допомогу дітям з вадами зору та слуху.