Про це сьогодні в ході прес-конференції в УНІАН повідомив директор Департаменту реалізації СБС «Фомальгаут-Полімін» Сергій БУДНИКОВ.

На його думку, наступного року на ринку будівельних матеріалів вестиметься конкурентна боротьба за перерозподіл часток, які припадають на продукцію тих або інших компаній. При цьому С.БУДНИКОВ підкреслив, що «Фомальгаут-Полімін» розраховує збільшити свою частку виключно за рахунок відходу з ринку дрібних виробників, а не за рахунок зростання обсягів продажів.

«Істотний спад на ринку СБС можна очікувати з весни 2009 року. Весь 2009 рік буде кризовим. Ми вже зараз прогнозуємо зменшення ринку до розміру 2006 року – на третину від сьогоднішнього обсягу, який становить 1,6 млн. тонн СБС, з яких 40% припадає на імпорт”, - додав експерт.

Відео дня

Кажучи про структуру продажів у компанії, він зазначив зростання попиту на прості суміші. Також стабільно високий попит на цемент марки «Фомальгаут» у мішках по 25 кг.

«Структура ринку зазнала зміни, спостерігається зрушення у бік невисокотехнологічних сумішей. У другому півріччі, після приходу кризи і в Україну, ринок СБС в Україні став перед серйозними викликами внаслідок того, що банки майже повністю зупинили кредитування як будівельних організацій, так і фізичних осіб», - зазначив С.БУДНИКОВ.

Довідка УНІАН. До групи «Фомальгаут» (100% український капітал) входять компанія «Фомальгаут-Полімін» з двома заводами в Києві і одним у Червоному Лимані з випуску сухих будівельних сумішей, «Фомальгаут-Волинь» (виробник вапна загальнобудівельного призначення), завод будівельної техніки «Будмаш» (Житомир), оптово-роздрібна торгівля будматеріалами «ФОМАЛЬГАУТ-Т» (роздрібна мережа магазинів «МастерОК!»). У групі «Фомальгаут» працює понад 1 000 чоловік.

Загальна потужність двох заводів у Києві – 160 тис. тонн на рік, у Червоному Лимані (Донецька область) – 50 тис. тонн на рік. Після введення в експлуатацію першої черги заводу в Цюрупинську, загальна потужність підприємств групи «Фомальгаут» становить 250 тис. тонн СБС на рік.