Київ. 3 грудня. УНІАН. Директор донецької юридичної фірми «Еліт Консалтинг» Дмитро БІЛАН стверджує, що співробітники Служби безпеки України здійснюють на нього тиск, вимагаючи надання компрометуючих матеріалів на народного депутата від БЮТ Олександра ШЕПЕЛЕВА.

Про це Д.БІЛАН заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Співробітники СБУ вимагають від мене зробити донос на депутата О.ШЕПЕЛЕВА та здійснюють на мене психологічний тиск» - сказав Д.БІЛАН.

Відео дня

За його словами, це розпочалося після того, як 21 жовтня він був викликаний без повістки до Донецького регіонального управління СБУ на співбесіду, під час якої цікавилися про згаданого народного депутата.

«Я вважаю дії співробітників СБУ Донецької області незаконними. Ті питання, які мені задавалися, є пошуком компромату на О.ШЕПЕЛЕВА: зі ста відсотків питань, які задавалися, десять стосувалися мене, а решта – депутата, з яким я не знайомий», - зазначив Д.БІЛАН.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що окрім нього до СБУ викликалися деякі інші співробітники «Еліт Консалтинг», а також компанії «Еверест», співзасновником якої є Д.БІЛАН, від яких також працівники СБУ вимагали надання компрометуючої інформації на депутата.

Разом з тим, Д.БІЛАН поінформував, що “звернувся із листом до О.ШЕПЕЛЕВА, з проханням захистити мене від посягань СБУ. Поки що відповіді не отримав”. “Водночас, - продовжив він, - після спрямування листа я помітив за собою спостереження з боку СБУ, яке має відверто демонстративний характер. Вірогідно, це – своєрідний психологічний тиск».

Крім того, Д.БІЛАН зазначив, що не має наміру звертатися зі скаргою на дії співробітників СБУ до відповідних державних інституцій, оскільки не вірить в їхню допомогу.