Київ. 3 грудня. УНІАН. В Україні найближчим часом навряд чи з`явиться прозора тарифна система перевезень.

Про це заявив керівник аналітичної групи консорціуму «Менеджмент Консалтинг Груп» (МКГ) Дмитро ПОДТУРКІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему експертної оцінки редакції тарифного довідника і його ролі в розвитку залізничного транспорту України.

«Принаймні, мінімальні умови для цього (для появи прозорої тарифної системи перевезень – УНІАН) – це реформування», – сказав Д.ПОДТУРКІН

Відео дня

За його словами, сьогодні головною проблемою є непрозорість тарифних відносин і неможливість перевізників впливати на їх формування. «Друга глобальна проблема – нестабільність системи, яка не дозволяє планувати довгострокову ефективність вкладень. Третє – відсутність чіткого механізму надання знижок по вагонах, який видозмінюється кілька разів на рік. А введення тарифного довідника має реалізувати ідею привабливості інвестицій у перевезення», – вважає Д.ПОДТУРКІН.

Експерти консорціуму МКГ вважають, що найбільш зацікавлена у впровадженні довідника тарифів з перевезень «Укрзалізниця».

На думку Д.ПОДТУРКІНА, тарифний довідник може бути затверджений з 1 січня 2009 року, проте це не означає, що нові тарифи почнуть діяти.