Київ. 3 грудня. УНІАН. Національна комісія регулювання електроенергетики не планує переглядати тарифи на електроенергію для всіх груп споживачів до квітня 2009 року. Водночас і прогнозну оптову ціну, і роздрібні тарифи передбачається залишити на листопадовому рівні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова комісії Валерій КАЛЬЧЕНКО.

За його словами, у цьому випадку комісія виконує указ Президента Віктора ЮЩЕНКА про мораторій на підвищення тарифів на електроенергію на період фінансово-економічної кризи.

Відео дня

«Упродовж першого кварталу ми не передбачаємо перегляду оптових і роздрібних цін», - сказав він.

Водночас він не виключив, що після першого кварталу наступного року ціну на електроенергію можуть переглянути з урахуванням ситуації, яка складеться на той час в економіці.

«До весни ми матимемо більше інформації. Я думаю, що ми ухвалюватимемо рішення про зміну цін на електроенергію для наших споживачів. Сьогодні ми маємо попередні розрахунки щодо незмінного рівня цін на електроенергію до кінця 2009 року. Розглядаємо ті фінансові небаланси (енергокомпаній - УНІАН), які виникають цього року, для того, щоб знайти джерело їх компенсації», - зазначив голова НКРЕ.

Як повідомляв УНІАН, НКРЕ залишила прогнозну оптову ціну електроенергії на грудень 2008 року на рівні листопада – 395,17 грн. за МВт/г (без ПДВ). При цьому роздрібні тарифи енергозабезпечувальних компаній, встановлені НКРЕ на грудень, практично не змінилися порівняно з встановленими в листопаді.