Київ. 1 грудня. УНІАН. Партія “Соціал-патріотична асамблея слов’ян” ініціює збір інформації у свідків та постраждалих від крупційних дій депутатів різних рівнів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова партії Едуард КОВАЛЕНКО.

За його словами, від імені він партії заявляє про необхідність консолідувати дії журналістських об’єднань і правозахисників у боротьбі з корупцією в контексті захисту журналістів, які зазнають тиску з боку корупціонерів у владі, які, користуючись наявними ресурсами, намагаються у будь-який спосіб запобігти поширенню у мас-медіа інформації щодо їх злочинної діяльності.

Відео дня

Е.КОВАЛЕНКО нагадав, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО проголосив курс на боротьбу з корупцією у найвищих ешелонах української влади, і партія СПАС, у свою чергу, вирішила зробити внесок у боротьбу з корупцією. “Ми ініціативно збираємо з відкритих джерел, від свідків та постраждалих інформацію щодо корупційних дій депутатів різних рівнів, для того, щоб потім передати правоохоронцям та оприлюднити у пресі”, – повідомив Е.КОВАЛЕНКО і додав, що “громадянський обов’язок кожного – допомогти державі очиститись від корупціонерів”.

Як приклад він нагадав, що “минулого тижня від імені партії надіслав зібрану інформацію щодо корупційної діяльності народного депутата Геннадія МОСКАЛЯ до Генеральної прокуратури та СБУ”. При цьому Е.КОВАЛЕНКО заявив, що після цього на нього та представників ЗМІ почали здійснювати тиск, вимагаючи не оприлюднювати цю інформацію. Враховуючи це, Е.КОВАЛЕНКО звернувся до керівників журналістських організацій “стати на заваді будь-яких спроб тиску на вільну пресу”.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада Генеральна прокуратура відмінила постанову прокуратури Києва про відмову в порушенні кримінальної справи за матеріалами Служби безпеки України щодо незаконного надання громадянам у 2004 році статусу учасників бойових дій Державним комітетом України у справах національностей та міграції, яке тоді очолював Г.МОСКАЛЬ.

6 листопада на брифінгу т.в.о. голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО повідомив, що Служба безпеки передала до Генпрокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата від НУ-НС Г.МОСКАЛЯ.

“За результатами дослідчої перевірки СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата Г.МОСКАЛЯ, пов’язану, насамперед, с порушенням закону про статус ветеранів війни”, - сказав В.НАЛИВАЙЧЕНКО, пояснивши при цьому, що йдеться про незаконне надання документів “чиновникам або ж просто хабарникам”, які жодного відношення не мали до бойових дій, а тому не мали жодного права вважатися ветеранами.

Як повідомив сам Г.МОСКАЛЬ, 14 жовтня 2008 р. прокуратура міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину стосовно посадових осіб Державного комітету України в справах національностей та міграції за матеріалами, які найшли до СБУ нібито в 2004 році.

4 листопада Шевченківський районний суд Києва закрив провадження за протоколом, складеним працівниками СБУ згідно з законом України про боротьбу з корупцією нібито за незаконне отримання статусу учасника бойових дій за матеріалами вказаного вище держкомітету. Суд не знайшов у наданих матеріалах складу корупційних дій.

Також Г.МОСКАЛЬ заявив, що Держкомнацміграції не має повноважень для надання громадянам статусу учасника бойових дій.