Київ. 27 листопада. УНІАН. У Національній опері України 29-30 листопада у рамках заходів “Голодомор. 75-ті роковини пам’яті” відбудеться прем’єра вистави режисера Андрія ЖОЛДАКА “Ленін love, Сталін love” за мотивами роману Василя Барки “Жовтий князь”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив А.ЖОЛДАК.

“Це не соціальна чи політична вистава. Я вважаю, що кожна чесна людина, кожен чесний митець має захищати територію, на який він отримав гени. Ця вистава – не масовий продукт. Це – моя відповідь на цю тему”, - сказав А.ЖОЛДАК.

Відео дня

Режисер також повідомив, що для нього найважливіше було спочатку презентувати цю виставу саме на Батьківщині, у Києві. “Завтра до Києва прибуває до 10 великих імпресаріо, які їдуть подивитися цю виставу. Потім ми разом з менеджерами спробуємо показати її в інших країнах”, - додав він.

А. ЖОЛДАК відзначив, що 29 листопада на Першому національному каналі здійснюватиметься пряма телетрансляція. “Ми очікуємо, що цю виставу побачать близько 10 мільйонів глядачів”, - сказав режисер.

Виставу створено за підтримки Міністерства культури та туризму України, Українського Інституту національної пам’яті, на базі Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Роман Василя Барки “Жовтий князь” вийшов окремою книгою у Нью-Йорку у 1963 році.