Національна академія наук України відзначає свій ювілей – 90-річчя від дня заснування. Ця подія є визначною датою не лише в історії вітчизняної науки, але має загальнодержавне і всенародне значення. Заснування Академії стало закономірним результатом патріотичної діяльності кількох поколінь українських вчених, які спрямовували свої зусилля на інтелектуальне самоствердження нації. Водночас це стало важливим кроком до утвердження передових підходів у організації науки, повноправного входження української науки в європейський і світовий науковий простір. Нині Національна академія наук України – визнаний у всьому світі провідний центр фундаментальної і прикладної науки, основа науково-технічного потенціалу України як європейської держави.

Серед ювілейних заходів, приурочених до 90-річчя НАН України, – засідання Ради Міжнародної асоціації академій наук, виставка наукових і науково-технічних досягнень НАН України, урочисті збори вчених наукових центрів Академії в Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі, Сімферополі, проведення форумів та конференцій з пріоритетних наукових проблем, наукових читань, а також сесій, шкіл та конференцій молодих вчених.

1 грудня в Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться ювілейна сесія Загальних зборів НАН України, для участі в якій запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, президенти зарубіжних академій наук та керівники наукових установ Європи, Америки, Азії, керівники дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, відомі політики, бізнесмени, діячі культури та мистецтв.

Відео дня

Національна академія наук України запрошує представників засобів масової інформації на ювілейну сесію Загальних зборів НАН України, яка відбудеться в Національному палаці мистецтв «Україна» 1 грудня ц. р. о 15.00.

Акредитація журналістів – до 15.00 28 листопада 2008 р. за тел.: 235 71 39, 239 65 16,

8 050 549 16 52; Elena.Myronchuk@nas.gov.ua