25 листопада,  в день відкриття турнірних змагань зі спортивного покеру на Осінній Кубок Боумена Всеукраїнська громадська організація «Федерація покеру України» провела прес-конференцію в УНІАН. У прес-конференції взяли участь: Почесний Президент Федерації покеру України Гері Боумен,  Президент Федерації спортивного покеру Росії Дмітрій Лєсной,  голова Міжнародної федерації спортивного покеру Ентоні Холден та  виконавчий директор Федерації покеру України Діана Юраш.

Почесний Президент ФПУ Гері Боумен зауважив, що стан  розвитку спортивного покеру в Україні є надзвичайно динамічним. Всього за неповний рік вже готові до затвердження програма розвитку спортивного покеру в Україні, правила суддівства та проведення змагань з даного виду спорту, розроблена програма атестації покер клубів України. Окрім того, Федерація покеру України та Федерація спортивного покеру Росії разом із своїми британськими колегами, відомими людьми у світі спортивного покеру зініціювали створення Міжнародної федерації спортивного покеру зі штаб-квартирою у Лондоні.

У свою чергу голова Міжнародної федерації спортивного покеру Ентоні Холден  додав: «Це дозволить Україні та Росії спільно з іншими державами у форматі вже міжнародної інституції звернутися до Міжнародного олімпійського комітету і апробувати покер як вид спорту під час наступних Олімпійських ігор, що відбудуться в Лондоні. Окрім того, спортивний покер  як інтелектуальна гра стає все більш популярним. У 19 країнах світу у покер грає майже 20 мільйонів людей. 

Відео дня

Президент Російської Федерації спортивного покеру  Дмітрій Лєсной  зауважив, що тільки у трьох країнах світу покерні інституції визнані урядами своїх держав як організації, що розвивають спортивний покер, це Україна, Росія та Австрія.  Д.Лєсной  проінформував журналістів і  про здобутки російських спортсменів на світовій арені. Зокрема, мова йшла про росіянина Івана Дємідова, який  нещодавно здобув 2-ге місце на World Series of Poker – 2008, поступившись данцю Пітеру Істгейту.  

Виконавчий директор Федерації покеру України Діана Юраш детально зупинилась на цьогорічних здобутках  організації, зокрема нагадала, що ВГО «Федерація покеру України» на підставі наказу № 1267 від 28 березня 2008 року уповноважена Міністерством сім’ї, молоді та спорту  на проведення змагань зі спортивного покеру та заходів щодо розвитку даного виду спорту в Україні. За час своєї діяльності Федерація утворила численні осередки у більшості областей, заснувала Школу покеру для підготовки як професійних працівників сфери спортивного покеру, так і для тренувань любителів та професіоналів гри.

Також аналітичний та юридичний відділи Федерації при співпраці із закордонними та вітчизняними фахівцями зі спортивного покеру підготували документи згідно наказу Міністерства, а саме  Правила проведення суддівства та змагань зі спортивного покеру, Положення про атестацію спортивних покерних клубів,  Календарний план змагань на 2009-2010 рр.   

Протягом лютого - листопада 2008 р. Федерація покеру України  провела  ряд успішних і масових міжнародних, всеукраїнських та регіональних змагань (турнірів) зі спортивного покеру, зокрема, Зимовий Кубок Боумена 2008 (Славськ), Відкритий Всеукраїнський Чемпіонат зі спортивного покеру 2008 у таких містах як Севастополь, Київ та Донецьк (заплановано проведення наступних етапів в Ужгороді та Львові), Літній Кубок зі спортивного покеру (Одеса), Міжнародний турнір Yalta Open (Ялта) та Осінній Кубок у Києві, що проходить з 25 до 30 листопада у готельному комплексі «Козацький Стан». Під час Головного турніру Осіннього Кубку буде визначений дев’ятий учасник очікуваного телепроекту ФПУ «Кубок Боумена: Бій Чемпіонів». Під час Бою Чемпіонів дев’ять переможців сезонних Кубків зі спортивного покеру будуть змагатися між собою за титул Суперчемпіона. 

Довідкова інфо за тел. 8 067 371 53 80

Site: www.pokerfederation.net.ua

Довідка:

Федерація покеру України. Всеукраїнська громадська організація «Федерація покеру України» була заснована у жовтні 2007 року зі штаб-квартирами у Львові та Києві, й осередками у 23 областях України. У лютому 2008 року Федерація покеру України визнана Міністерством молоді, сім’ї та спорту (наказ №1267) як організація, якій делеговано повноваження розробити програму розвитку спортивного покеру в Україні на 4 роки, надати відповідні пропозиції до спортивної класифікації, розробити правила суддівства та проведення змагань з виду спорту, проводити всеукраїнські змагання та здійснювати заходи щодо подальшого розвитку цього виду спорту в Україні.

Покер. Нагадаємо, що покер внесено у перелік тимчасових видів спорту в Україні терміном до 1 березня 2010 року. Як спорт покер вже визнано у Росії. У світі гра у покер (це один із різновидів гри у карти) завоювала мільйони прихильників та набуває все чіткіших ознак виду спорту.

Гері Боумен. Засновником Всеукраїнської спортивної організації «Федерація покеру України» виступає Гері Боумен. Гері Боумен – британець українського походження. Відомий бізнесмен і меценат. Підтримав в Україні за останні три роки десятки проектів культурно-мистецького, спортивного та соціального характеру.  Гері Боумен був один із перших серед українців закордоном, хто висловив бажання підтримати  Україну після проголошення незалежності нашої держави. У 1996 році  Боумен надав понад 1,000 000 (один мільйон) доларів для Олімпійської збірної України, що виступала на Олімпіаді в Атланті. Для України це було вперше, коли її спортсмени виступали як національна збірна.

Кубок Гері Боумен. Найпопулярнішими змаганнями зі спортивного покеру в Україні є Міжнародний турнір з покеру на Кубок Гері Боумена, який проходить наприкінці кожного сезону. 25 листопада у Києві стартують турніри зі спортивного покеру Осіннього Кубку. Переможець Головного турніру 29-30 листопада стане Чемпіоном Кубку і учасником телепроекту «Кубок Боумена: Бій Чемпіонів» .

Телепроект «Кубок Боумена: Бій Чемпіонів». Довгоочікуване  спортивне змагання 9-ти Чемпіонів Кубку Гері Боумена, що відбудеться у Києві 6 грудня та транслюватиметься на телеканалі «Мегаспорт».  Імена 8-ми Чемпіонів спортивного покеру вже відомі: Володимир Захаров (Харків, Україна), Сергій Решетніков (Торонто, Канада), Олег Шарко (Севастополь, Україна), Михайло Ерстенюк (Івано-Франківськ, Україна), Едуард Домбовський (Запоріжжя, Україна) , Андрій Мельник (Одеса, Україна), Руслан Придрик (Луганськ, Україна) , Олег Охотський (Чернівці, Україна). 9-им Чемпіоном стане переможець Головного турніру Осіннього Кубку 29-30 листопада.