Київ. 25 листопада. УНІАН. Федерації покеру України та Росії виступають за надання цій грі статусу олімпійської.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила виконавчий директор Федерації покеру України Діана ЮРАШ.

За її словами, за рік від дня створення федерації "покер в Україні розвернувся, і тепер ми разом із росіянами співпрацюємо, щоб покер став олімпійським видом спорту".

Відео дня

У свою чергу, президент Федерації спортивного покеру Росії Дмитро ЛЄСНОЙ додав, що у Росії покер має статус спорту і, відповідно до міжнародних спортивних положень, для отримання покером статусу олімпійської гри необхідно створити організацію у складі як мінімум двох країн, якими у данному випадку виступатимуть Україна та Росія.

За словами голови Міжнародної федерації спортивного покеру Ентоні ХОЛДЕНА, покер - "це ментальна гра, яка вимагає від гравця математичних розрахунків". "Коли ви граєте у блек-джек чи в рулетку - шанси проти вас, коли ви граєте у національну лотерею - шанси проти вас, коли ви граєте у покер - шанси за вас, тому що ви граєте, застосовуючи свій інтелект і знання математики". Саме тому, на його переконання, покер може бути прирівняний до гри у шахи чи бридж та отримати статус олімпійської гри. "Я переконаний, що до 2012 року покер увійде до переліку Олімпійських ігор", - зазначив він.

Е.ХОЛДЕНА підтримав почесний президент Федерації покеру Україні Гері БОУМЕН - британець українського походження. "Покер - це змагання, в якому треба мати тверезу голову, не "віски, сигару чи ковбойський кольт, як дехто його асоціює".

Також Д.ЮРАШ поінформувала, що з 25 по 30 листопада у Києві пройдуть турніри зі спортивного покеру на Кубок Боумена, переможець якого стане учасником телепроекту "Кубок Боумена: Бій чемпіонів", який відбудеться на початку грудня.

Вона також повідомила, що Федерація покеру України була заснована у жовтні 2007 року зі штаб-квартирами у Львові та Києві, з осередками у 23 регіонах. У лютому цього року Федерація покеру України була визнана Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту як організація, якій делеговано повноваження розробити програму розвитку спортивного покеру в Україні на 4 роки, надати відповідні пропозиції до спортивної класифікації, розробити правила суддівства і проведення змагань, проводити всеукраїнські змагання та здійснювати заходи з подальшого розвитку цього виду спорту в Україні.

За словами Д.ЮРАШ, покер в Україні внесено до переліку тимчасових видів спорту терміном до 1 березня 2010 року.