Київ. 24 листопада. УНІАН. Всеукраїнська молодіжна громадська організація ”Наше майбутнє” до Міжнародного дня студента започаткувала новий щорічний Національний молодіжний конкурс “Студент країни“.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Оргкомітету конкурсу і голова правління ВМГО ”Наше майбутнє ” Володимир ГАВРИШ сьогодні під час презентації проекту в УНІАН.

“Це соціальний проект, направлений на розвиток молодого покоління, пропагування успішних справ та людей, формування потягу до збереження та розвитку національної культури, пропагування здорового способу життя, створення можливості молодим людям для представлення своїх інтелектуальних, творчих, фізичних та духовних якостей”, - сказав В.ГАВРИШ.

Відео дня

Він повідомив, що цього року пройшла промо-акція з популяризації конкурсу, в рамках якої організатори провели низку презентаційних прес-конференцій в 16-ти містах України та в Криму. Заключний промоційний захід відбудеться 29 листопада у Києві на базі медичного університету ім. О.О.Богомольця, під час якого журі визначить переможців за результатами промо-акції у трьох напрямках – за громадський вчинок, спортивний та мистецький.

Власне конкурс стартував у серпні 2008 року і триватиме протягом 2009 року, до 17 листопада - Міжнародного дня студента. До участі в конкурсі запрошуються студенти всіх вищих навчальних закладів України 3-4 рівнів акредитації без обмеження форми та курсу навчання.

Як повідомив В.ГАВРИШ, для участі бажаючим потрібно буде заповнити електронну анкету на сайті “Студент Країни“, який незабаром розпочне свою роботу. Журі вивчить всі анкети і відбере 70 претендентів, з числа яких будуть вибрані сім переможців, які отримають номінацію “Студент країни”.

До речі, особливістю цього проекту, за словами його організаторів, є те, що він дійсно національний, оскільки не матиме регіональних відбіркових етапів. “Тобто, всі бажаючі з усієї країни надсилають анкети, і з їх числа обираються переможці, без відбіркових турів у регіонах”, - зазначив голова оргкомітету конкурсу.

Щодо винагород, то переможці, як планується, отримають щомісячні стипендії на півроку у розмірі близько 1 тис. грн. та підтримку у працевлаштуванні після закінчення ВНЗ. Крім цього, наразі організатори ведуть переговори з представниками фінансових фондів щодо можливості оплатити навчання “Студентів країни” за кордоном.