Київ. 24 листопада. УНІАН. Необхідно переглянути кандидатури тих, кого сьогодні призначають на посади голів районних державних адміністрацій, у зв`язку з випадками незаконної передачі землі.

Про це заявив голова підкомітету з питань контролю за дотриманням прав громадян, взаємодії з громадськими та іншими організаціями Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Олександр РЯБЕКА сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Це в їхній компетенції – видавати дозволи на землю», - сказав О.РЯБЕКА.

Відео дня

Він назвав останні рішення Ради національної безпеки та оборони України декларативними й зазначив, що на сьогодні конкретних дій щодо боротьби з незаконними операціями із земельними ділянками, зокрема під Києвом, немає.

«На законодавчому рівні у нас усе нормально. Необхідна співпраця уряду, Президента й правоохоронних органів», - стверджує депутат.

За його словами, «комітет повинен не сам із цим боротися. Потрібна система, необхідно частіше проводити засідання РНБО».

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада на засіданні Ради національної безпеки та оборони обговорювалося питання про виконання рішень цього органу в сфері регулювання земельних відносин. За словами Президента України Віктора ЮЩЕНКА, майже 70% завдань РНБО України, пов`язаних із земельними відносинами, не виконано.

В.ЮЩЕНКО також заявив про намір підняти питання про відставку тих, хто проігнорував виконання рішень РНБО.

Президент вказав на прорахунки політики у сфері земельних відносин. Зокрема, ні уряд, ні Держкомзем нічого не зробили для спрощення системи оформлення правоустановчих документів на землю, а також для налагодження системи реєстрації правоустановчих документів на земельні ділянки.