Київ. 21 листопада. УНІАН. Екс-голова Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012 Євген ЧЕРВОНЕНКО вважає, що ініціатива ліквідувати агентство належить віце-прем’єр-міністру Івану ВАСЮНИКУ і має намір особисто запитати у нього про причини такого рішення.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“На з’їзді, який буде, “Нашої України” задам йому (питання щодо причини ліквідації - УНІАН) як партієць, ми обидва члени політради, очі в очі. В мене є свій авторитет в партії”, - сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Відео дня

Він, зокрема, зазначив, що пункт про ліквідацію Нацагентства в порядок денний засідання Кабінету міністрів було внесено з голосу саме віце-прем’єром І.ВАСЮНИКОМ без попереднього обговорення в урядовому комітеті та без погодження з міністрами-нашоукраїнцями. Крім цього, за його словами, прем’єр Ю.ТИМОШЕНКО і міністри “по кілька разів перепитували у І.ВАСЮНИКА, чи погодив він цю пропозицію з Президентом”, на що віце-прем’єр відповів, що це його рішення.

Є.ЧЕРВОНЕНКО переконаний, що підтвердженням його слів також слугує поспішність, з якою приймалося рішення. “Вони забули в гарячці з мене зняти (повноваження - УНІАН) головного менеджера з інфраструктури країни. Я ще ним залишаюсь”, - сказав він.

Екс-голова зазначив, що його особисто не було в Україні (він був у польському місті Познань - УНІАН), а також у Києві не було Президента Вікторі ЮЩЕНКА, який перебував з поїздкою на Харківщині. Крім того, зауважив він, на засідання уряду був запрошений президент ФФУ Григорій СУРКІС, а представник Агентства – ні.

“На жаль, ці брудні ігри ініціював віце-прем’єр України Іван ВАСЮНИК, мій однопартієць, який ніби позиціонував себе як людина Президента. Виходить, що цей персонаж не бачить свого майбутнього поруч з Президентом і вирішив терміново перекинутись в інший табір”, - наголосив Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на засіданні 19 листопада прийняв рішення про ліквідацію Національного агентства з питань підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року і про створення відповідного Координаційного бюро у складі Секретаріату уряду.