Київ. 21 листопада. УНІАН. 37,1% жителів Рівного підтримують кандидатуру заступника міського голови з гуманітарних питань та питань соціального захисту населення Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО на посаду міського голови Рівного.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп", які були оприлюднені на прес-конференції в УНІАН.

Друге місце посідає директор підприємства “Рівнеоблводоканал” Володимир ХОМКО, його готові підтримати 24,9% жителів Рівного. 10,8% опитаних підтримують керівника міського управління житлово-комунального господарства Юрія СОБЧУКА. За колишнього голову Рівненської облдержадміністрації та екс-заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Миколу СОРОКУ готові проголосувати 8,6% опитаних і 6,7% рівненчан виступають за голову обласної організації Української народної партії Василя ЧЕРВОНІЯ. 23% опитаних досі не визначились зі своїми симпатіями. Усього у виборах мера м. Рівне беруть участь 23 кандидати.

Відео дня

Як зазначив на прес-конференції експерт "Нью Імідж Маркетинг Груп" Дмитро ГРОМАКОВ, згідно з результатами опитування 73% респондентів виступили проти обрання мера за партійною приналежністю. Також 61% рівненчан не готові підтримати В.ХОМКА як представника чинної влади за жодних обставин, ще 18% опитаних вважають, що підтримка з боку адміністрації швидше за все розцінюватиметься ними як негативна характеристика кандидата.

Соцопитування проводилось 15-18 листопада у м. Рівне, методом квотної вибірки було опитано 651 жителя міста старше 18 років.

Дострокові вибори міського голови Рівного призначені у зв’язку зі смертю 12 лютого 2008 року тодішнього мера 65-річного Віктора Чайки. В.Чайка обирався на цю посаду тричі: у 1998, 2002 та 2006 роках. На останніх виборах за нього проголосували 54,2% виборців.

4 вересня Верховна Рада призначила позачергові вибори мерів Мукачевого та Рівного на 30 листопада.