Київ. 20 листопада. УНІАН. В Україні сьогодні стартує регулярний чемпіонат нової жіночої Української баскетбольної ліги (УБЛ) сезону 2008/09, в якому візьмуть участь десять вітчизняних клубів.

Про це сьогодні заявив президент жіночої УБЛ, заслужений тренер України Володимир РИЖОВ під час прес-конференції в УНІАН.

За словами В.РИЖОВА, новий чемпіонат ініціювали спонсори, які звернулися до нього і запропонували застосувати свої вміння і знання для створення жіночої ліги за їхньої підтримки. Провівши низку переговорів, тренер погодився реалізувати таку ідею.

Відео дня

Президент жіночої УБЛ зазначив, що в більшості регіонів її організацію підтримали, і сформували команди для участі у змаганнях. Він додав, що за домовленістю з керівництвом Української баскетбольної ліги і спонсорами в сезоні 2008/09 гратимуть десять команд, хоча бажаючих взяти участь було більше.

Новоорганізована жіноча Українська баскетбольна ліга ставить перед собою низку завдань щодо популяризації баскетболу в державі.

“Це розвиток жіночого баскетболу, підготовка гравців високого класу, підготовка гравців для національної збірної, допомога молодіжним командам, а також, в міру фінансових можливостей, повернення в Україну гравців збірної, які виступають в іноземних клубах“, - сказав В.РИЖОВ.

Довідка УНІАН. Регламент чемпіонату: 10 клубів у два кола проведуть між собою матчі, в яких визначиться 8 команд, що продовжать боротьбу за нагороди в іграх серії плей-офф. У березні 2009 року буде проведено Кубок жіночої УБЛ.

Склад учасників: “Дніпро” (Дніпропетровськ), “Динамо” – НПУ ім. Драгоманова (Київ), “Південна Пальмира” (Одеса), “Галицька Академія” (Івано-Франківськ), КПУ (Запоріжжя), “Луганські ластівки”, БК “Донбас” (Донецьк), “Черкаси-Марель”, ТНУ (Сімферополь) та “Політехніка”-Галичина (Львів).