Київ. 17 листопада. УНІАН. Громадянська ініціатива “Спільна мета” проведе низку заходів на підтримку економічного, культурного та гуманітарного розвитку України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили організатори “Спільної мети”, народні депутати Ірина ГОРІНА, Ірина АКІМОВА та Юлія НОВІКОВА.

Як зауважила І.ГОРІНА, організатори цієї ініціативи переконані, що розвиток України є спільною метою усіх її громадян незалежно від політичних переконань, соціального походження та життєвих інтересів. Вона зазначила, що ця ідея набуває актуальності саме сьогодні, коли людям пропонується викривлена система цінностей, на перший план висуваються тільки політичні завдання, а потреби розвитку країни ігноруються в цілому. На її думку, в такій ситуації дуже важливо підключити українську еліту до вирішення конкретних економічних, соціальних та гуманітарних питань.

Відео дня

У свою чергу І.АКІМОВА зазначила, що заходом, який відкриває перед Україною та її регіонами нові можливості, зокрема підвищення міжнародного авторитету, вкладення інвестицій в регіони, ефективний розвиток інфраструктури, є проведення Євро-2012. У зв’язку з цим об’єднання “Спільна ініціатива” о 15.00 19 листопада у Києві проведе конференцію “Євро-2012: нові перспективи для регіонального розвитку в Україні”. Як сказала депутат, на цьому заході матимуть слово авторитетні міжнародні експерти з Німеччини та Британії, які брали безпосередню участь у підготовці європейських та світових першостей з футболу.

Після цієї конференції о 18.00 у галереї N’UArt відбудеться відкриття благодійної виставки дитячого малюнка “Світ футболу – мій світ”.

Ю.НОВІКОВА повідомила, що на ній будуть представлені роботи дітей з дитячих будинків тих регіонів України, які беруть участь в Євро-2012. На кошти, отримані від продажу дитячих робіт, а також авторських робіт художника Іллі ЧИЧКАНА з проекту “Гра”, буде закуплено спортивний інвентар і направлено в п’ять дитячих будинків з різних регіонів України, які за оцінкою благодійного фонду Ріната АХМЕТОВА “Розвиток України” та представників відділів освіти найбільше його потребують. Усі інші учасники конкурсу також не залишаться без подарунків. Усі вони отримають призи від спонсорів проекту – футбольного клубу “Шахтар” та баскетбольного клубу “Київ”.