Київ. 13 листопада. УНІАН. Девелоперська компанія «Європа» 2009 року планує продати 250 домоволодінь у котеджному комплексі «Олімпік-Park».

Про це повідомив генеральний директор компанії «Європа» Сергій ЄЛІСЕЄВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, з 1 листопада компанія почала продаж домоволодінь у другій черзі котеджного містечка «Олімпік-Park».

Відео дня

С.ЄЛІСЕЄВ зазначив, що всі кошти, зароблені від продажу домоволодіння першої черги (за 8 місяців ц.р. – понад 60 млн. дол.), не виводили з проекту, що дає змогу компанії продовжувати будівництво «без продажу взагалі».

Крім цього, для фінансування проекту компанія може скористатися кредитом «Укрсоцбанку», ліміти за яким не закрито.

Водночас гендиректор зазначив, що компанія не планує будувати домоволодіння за власні кошти, оскільки готові будинки мають менший попит, аніж ділянки з підрядом.

Він не виключає, що за власні кошти компанія будуватиме будинки для завершення формування кварталу, щоб не затримувати введення його в експлуатацію.

Як повідомив комерційний директор компанії «Європа» Володимир ЧУПРИНІН, загалом у другій черзі містечка планується побудувати 338 домоволодінь. Окрім ділянок по 15 і 20 соток буде запропоновано нові формати домоволодіння (площею від 136 до 220 кв. м) на ділянках площею 10 соток. Мінімальна ціна будинку на ділянці 10 соток становитиме 210 тис. дол.

З урахуванням підвищення вартості котеджів на 20% з початку цього року вартість будинків з ділянками по 15 і 20 соток коливається в межах 250-350 тис. дол.

В.ЧУПРИНІН також зазначив, що в другій черзі містечка вже підведено інженерні комунікації.

Крім того, компанія закінчує проектування дитячого садка (площею 3 тис. кв. м), будівництво якого планується почати у квітні 2009 року, а також закінчується проектування торгово-розважального центру, початок будівництва якого заплановано на другий квартал 2009 року. Інвестиції в будівництво цих об`єктів становитимуть 12 млн. дол. Введення об`єктів в експлуатацію очікується 2010 року. Закінчити будівництво всіх трьох черг котеджного комплексу планується 2012 року.

За оцінками компанії, 2009 року очікується зниження продажу на первинному ринку заміського будівництва. Зокрема, в компанії прогнозують, що кількість проданих будинків вартістю до 1 млн. дол. становитиме від 350 до 500 будинків і залежатиме від розвитку економічної та політичної ситуації в країні.

Довідка УНІАН. «Олімпік-Park» - котеджне містечко, яке розташоване за 19 кілометрів від Києва по Житомирській трасі. Проект налічує 1030 домоволодінь. Площа ділянки під забудову становить 290 га. Передбачено також створення розвиненої соціальної та рекреаційної інфраструктури. У першій черзі буде побудовано 390 домоволодінь. Закінчення будівництва першої черги заплановано на IV квартал 2008 року. Сума інвестицій у розвиток проекту «Олімпік-Pаrк» на 1 травня 2008 року становила 63 млн. дол.