Медикаменти, реагенти, і витратні  матеріали  загальною вартістю понад 370 000 гривень, передано  до Центру радіаційної медицини Академії медичних наук України компанією ЗАТ “Філіп Морріс Україна” в рамках програми «Допомога дітям Чорнобиля».

 Це продовжує благодійну програму компанії, у рамках якої з початку 2008 року  до гематологічних відділень медичних закладів, які охоплені програмою,  було закуплено і передано: апарати для плазмоцитоферезу “COBE SPECTRA”, “Fresenius”, ультразвуковий сканер LOGIO-100,  мікроскопи OLIMPUS CX 31 та СХ 41, реанімаційно - хірургічний монітор UM 300,  кисневий концентратор STAXEL –3,5, тест-системи та медичні препарати, завдяки яким лікарі рятують життя дітей із злоякісними захворюваннями крові. Загальна сума  благодійної  допомоги  лише у 2008 році вже склала 865 000 гривень.

«Завдяки обладнанню, наданому Центрові за програмою «Допомога дітям Чорнобиля», можна допомогти добрій половині дітей, які потрапляють до відділення дитячої гематології», - говорить Людмила Олександрівна Ляшенко. «За нашими даними, 40% дітей з онкохворобами крові, які знаходилися на лікуванні в нашому Центрі десять років тому, є живими і ми сподіваємося, що хвороба більше до них не повернеться. На сьогодні показники виживання є ще вищими.  У світі весь час з’являються нові медичні препарати і методи лікування лейкемії. Сподіваємося, що всі вони будуть доступні і для наших пацієнтів».

Відео дня

З метою надання допомоги хворим на лейкемію дітям, ЗАТ “Філіп Морріс Україна”  впродовж семи років реалізує програму підтримки гематологічних відділень українських медичних закладів, зокрема в Харківській, Житомирський, Рівненській та Київській областях, що займаються лікуванням дітей, які зазнали впливу радіації внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Протягом 2001-2008 рр. у рамках цієї програми від ЗАТ “Філіп Морріс Україна” надійшло близько  11 млн. гривень, завдяки чому було закуплено обладнання, реактиви, медикаменти  і витратні матеріали для надання висококваліфікованої лікувально-профілактичної допомоги маленьким пацієнтам одинадцятьох спеціалізованих  медичних закладів України. Це допомагає надавати висококваліфіковану лікувально-профілактичну допомогу та ефективно проводити допоміжну терапію для дітей, хворих на рак  крові. А це, натепер, врятувало  близько 1000 хворих на онкогемапатологію дітей.

У високотехнологічній лабораторії Наукового центру радіаційної медицини Академії медичних наук України, яку було обладнано завдяки програмі, та яка дає унікальну можливість діагностувати онкогематологічні хвороби у дітей на сучасному рівні із застосуванням молекулярно-генетичних методів дослідження, чітко ставити діагноз, здійснювати найоптимальніший підбір донора, прогнозувати перебіг хвороби, призначати та корегувати лікування, було проведено  близько 2700 молекулярно-генетичних та 230 цитогенетичних тестувань.

Програму «Допомоги дітям Чорнобиля» здійснює Міжнародний Благодійний Фонд Допомоги і Розвитку Дітям Чорнобиля.

Міжнародний Благодійний Фонд Допомоги і Розвитку Дітям Чорнобиля 2010 році буде відзначати 20-річчя своєї гуманітарної місії в Україні. Протягом цього часу, фонд доставив до України 32 авіаційних та 16 морських вантажів з медичною допомогою для 24-ох партнерських лікарень вартістю понад 57 млн. доларів США.  Головна мета  цієї благодійної організації  -  покращити якість медичної допомоги  дітям та вагітним жінкам, шляхом впровадження медичних програм в галузях неонатології, перинатології, дитячої кардіохірургії, та дитячої онкології.