Протягом 20-24 жовтня 2008 року в ТОВ «Унікомбанк» проходила перевірка, яку здійснювали фахівці Національного банку України в кількості 5 осіб. Зокрема, банк перевіряли співробітники Департаменту НБУ з питань запобігання використання банківської системи для легалізації кримінальних доходів та фінансування тероризму. Також в перевірці брав участь фахівець валютного департаменту Національного банку України.

Співробітники Нацбанку перевіряли ТОВ «Унікомбанк» на предмет дотримання законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом. Паралельно із цим була перевірена діяльність «Унікомбанку» на предмет дотримання валютного законодавства України.

Приводом для перевірки стала розповсюджена 15 жовтня виконуючим обов’язки Голови Служби безпеки України В.А.Наливайченком безвідповідальна дезінформація про нібито причетність ТОВ «Унікомбанк» до виведення коштів у сумі 411 мільйонів гривень із АКБ «Промінвестбанк України» з подальшим спрямуванням їх на рахунки в офшорні зони.

Відео дня

Актом перевірки Національного банку України однозначно доведена повна непричетність ТОВ «Унікомбанк» до будь якого руху коштів, які могли би бути виведеними з балансу «Промінвестбанку». Перевіряючи беззаперечно підтвердили той факт, що «Унікомбанк» чемно дотримується діючого законодавства у сфері боротьби із легалізацією «брудних коштів», працює у повній відповідності до законів України та нормативних актів НБУ.