Київ. 29 жовтня. УНІАН. Представники громадянської кампанії “Молодіжна варта” констатують незадовільний стан виконання обіцянок, наданих молоді провідними політичними силами напередодні парламентських виборів 30 вересня 2007 року.

Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, представники кампанії констатували, що Партія регіонів виконала передвиборчу програму у частині підвищення студентських стипендій та виплат матерям. Це також фактично обіцяли перед виборами блок “Наша Україна – Народна самооборона” та Блок Юлії Тимошенко.

Відео дня

Представник “Молодіжної варти” Руслан СИНЕЛЬНИКОВ констатував, що Партія регіонів ігнорує виконання передвиборної обіцянки про муніципальне житло, хоча має чисельні представництва у міських радах, а для виконання цього пункту програми необхідним є виключно рішення міських рад. Крім того, ПР не ініціювала нормативно-правові акти щодо виконання пункту своє програми про забезпечення житлом працівників бюджетної сфери.

У свою чергу, член “Молодіжної варти” Марія КРАВЧУК зазначила, що Блок Юлії Тимошенко взяв найбільше зобов’язань перед молоддю і описав їх у своїх програмних документах максимально конкретно, а також визначив у програмі строк виконання – 2008-2012 роки. Разом з тим молодь турбує відсутність конкретних дій щодо реалізації найактуальніших пунктів - про кредити на житло, будівництво гуртожитків, перегляд житлової норми.

Організація констатувала успішне виконання НУ-НС обіцянок щодо соціального захисту матерів та студентів-сиріт, а також щодо запровадження зовнішнього тестування. Однак, зауважив член кампанії Олександр КОРНІЄНКО, не було здійснено жодних кроків на виконання обіцянок щодо соціального житла та житла для випускників, що їдуть працювати у сільську місцевість, щодо допомоги у розмірі 20 тис. грн., а також щодо реальної виборності ректорів вищих навчальних закладів.

*** “Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!” – всеукраїнська громадянська кампанія, метою якої є моніторинг та контроль за реалізацією передвиборчих обіцянок, даних молоді політичними силами під час виборів до Верховної Ради. До складу “Молодіжної варти” входять 12 позапартійних всеукраїнських молодіжних громадських організацій та об`єднань органів студентського самоврядування.