29 жовтня 2008 року в рамках шостої східноєвропейської виставки-конференції EEBC 2008 Telecom & Broadcasting відбувся прес-брифінг за участі членів правління Асоціації «Телекомунікаційна палата України».

Темою для обговорення під час прес-брифінгу були питання пов’язані зі змінами в регулюванні діяльності провайдерів програмної послуги та їх впливом на програмну політику провайдерів та розвиток ринку послуг з доступу до телепрограм, а також основні події 2008 року та прогнози розвитку ринку у наступному році.

Під час прес-брифінгу членів правління Асоціації «Телекомунікаційна палата України» доповіли про результати засідання правління асоціації, яке відбулося 28 жовтня 2008 р. під головуванням президента асоціації «Телекомунікаційна палата України» Олександра Ляхова, де були підведені підсумки діяльності об`єднання в 2008 р., і визначені основні напрями діяльності асоціації. На засіданні в члени Асоціації були прийняті компанії «Вижн-ТВ» (Київ),  ПП ТРО «Профіт» (Харків), «ІВК-Донбас» (Донецьк). Було прийнято рішення про проведення загальних зборів членів  Асоціації «Телекомунікаційна Палата України» 12 листопада 2008 року.

Відео дня

Найважливішими напрямками обговорювання були результати взаємодії  з органами державної влади і участі в розробці нормативних правових актів в поточному році та на перспективу. Правління Асоціації затвердило рекомендації членам асоціації у зв`язку з прийняттям нових документів по ліцензуванню діяльності провайдерів програмної послуги Національної Ради з телебачення і радіомовлення. Перед Асоціацією було поставлено завдання  організувати конструктивну взаємодію з регулюючим органом по забезпеченню своїм членам швидкого приведення ліцензійної документації до нових вимог, включаючи концепцію програмного наповнення мереж.

Правління Асоціації визначило як основні завдання Асоціації на 2009 рік, які належить затвердити на загальних зборах 12 листопада 2008 року наступні напрямки:

- розробка нормативних правових актів, що будуть покликані на дерегуляцію діяльності провайдерів програмної послуги;

- перетворення Телекомунікаційної палати України на саморегульовану організацію;

- конструктивна взаємодія бізнесу-співтовариства з органами державної влади;

- координація діяльності всіх зацікавлених сторін у сфері телекомунікацій та телебачення;

- створення умов для розвитку добросовісної конкуренції і стимулювання впровадження нових технологій і послуг, у тому числі – в умовах конвергенції технологій і послуг.

У поточному і наступному році Асоціації належить зосередити зусилля на розробці і впровадженню нової методики визначення збору за видачу ліцензій провайдера програмної послуги; розробці методики  встановлення тарифів за користування «універсальною програмною послугою»; роботі з Національною радою з розширення переліку програм для формування пропозиції абонентам; активної участі в підготовці пропозицій по зміні законодавчої бази.

Олександр Іванович Ляхов, Президент Асоціації «Телекомунікаційна палата України», зазначив: «У 2009 році діяльність Асоціації буде  сприяти активної участі  бізнес-суспільства в регулюванні процесів, що відбуваються на сучасному етапі розвитку ринку інфокомунікацій у відповідності до основних світових тенденцій і в умовах підготовки переходу до саморегулювання».

Довідка:

Асоціація “Телекомунікаційна палата України є добровільною, недержавною, неприбутковою організацією - об`єднанням юридичних осіб, створеною в 2007 році з метою розвитку в Україні сфери телекомунікацій, програмних послуг та представництва і захисту загальних інтересів своїх членів.

Палата об‘єднує на добровільних засадах юридичних осіб, що діють у сфері телекомунікацій, – операторів телекомунікаційних мереж, провайдерів програмної послуги, а також юридичних осіб, що займаються близькими видами діяльності. 17 підприємств членів Асоціації надають послуги кабельного телебачення та широкосмугового доступу загалом більш ніж 1,8 мільйону абонентів у понад 20 міст України. Асоціація є найбільшим в Україні професійним об’єднанням у галузі.

Основними напрямками діяльності Асоціації є:

відстоювання законних інтересів членів Палати, пов`язаних з їхньою діяльністю в сфері телекомунікацій та програмних послуг, зокрема, у взаєминах з органами державної влади і місцевого самоврядування;

формування, впровадження в ділову практику етичних принципів діяльності у сфері телекомунікацій та програмних послуг, зокрема щодо впровадження та вдосконалення правил добросовісної  та чесної конкуренції;

інформаційно-методична діяльність у сфері телекомунікацій;

здійснення незалежних оцінок щодо проектів функціонування ринку телекомунікацій та програмних послуг;

 участь в підготовці законопроектів в сфері телекомунікацій, надання пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правових актів у цій сфері, а також аналіз процесів впровадження та дії нормативних актів у даній сфері;

Контакти Асоціації «Телекомунікаційна палата України»:

Тел: (044) 529-88-98

svod@voliacable.com

telpu@ukr.net