Київ. 28 жовтня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що дострокові вибори змінять пропорційне співвідношення політичних сил у Верховній Раді за рахунок 1-2 нових партій або блоків, унаслідок чого з`явиться можливість сформувати якісно нову парламентську більшість.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку В.КАРАСЬОВ висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Після виборів, я все ж таки думаю, з`являться 1-2 нових політичних сили в парламенті, зміняться пропорції в парламенті. Коли люди підуть на вибори, вони мають знати, що голосують за те, щоб якась політична сила одержала більшість, на основі якої буде сформовано уряд і буде визначена політична сила, яка нестиме відповідальність за ситуацію в економіці та всі антикризові дії», - сказав В.КАРАСЬОВ.

Відео дня

На його думку, зміна пропорційного співвідношення сил у парламенті приведе до формування іншої більшості. «Нинішня ситуація, і це довів останній рік, - це біг по колу. Арифметика не дає можливості створити стабільну коаліцію, яка могла б проводити законодавчу політику і політику уряду», - вважає політолог.

Водночас В.КАРАСЬОВ зазначив, що проведення дострокових виборів є не ідеальним способом виходу з політичної кризи. «Але це оптимальний вихід. Тим більше що парламент сьогодні не може працювати і не може створити коаліцію. Інша справа, що одні політичні сили готові вже зараз піти на вибори, а інші хочуть відтягнути їх до весни 2009 року», - додав він.

Політолог упевнений, що нинішній склад парламенту має спочатку ухвалити пакет антикризових законопроектів, а потім визнати необхідність проведення виборів.

На думку В.КАРАСЬОВА, уряд підготував «не найвдаліший пакет антикризових законопроектів». «За оцінками економічних експертів, найбільш професійний законопроект підготовлено президентською командою. Він передбачає не тільки антикризові заходи, але й посткризові напрями економічної політики», - пояснив політолог. Він звернув особливу увагу на той факт, що президентський пакет антикризових законопроектів передбачає зниження податкового тягаря на суб`єктів господарювання.