15 жовтня виконуючий обов`язки Голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО поширив інформацію про нібито причетність "Унікомбанку" до виведення 411 мільйонів гривень з АКБ "Промінвестбанк Україна", внаслідок чого у цієї  банківської установи виникли проблеми з ліквідністю.

"Унiкомбанк" відповідально заявляє про свою непричетність до будь-яких проблем у роботі "Промінвестбанку Україна", що підтверджується даними перевірки, проведеної компетентними органами. Понад те, Голова Правління АКБ "Промінвестбанк Україна" В.П.МАТВІЄНКО у інтерв`ю газеті "Коммерсант" від 17.10.2008 року спростував домисли про вивід з балансу очолюваного ним банку вищезгаданої суми.

Внаслідок цього офіційно заявляємо, що виконуючим обов`язки Голови СБУ В.А.НАЛИВАЙЧЕНКО поширена неправдива інформація, що ганьбить честь і ділову репутацію "Унікомбанку". Безвідповідальна і неправдива заява громадянина  НАЛИВАЙЧЕНКО ускладнила функціонування "Унікомбанку" в звичному режимі і призвела до здійснення ряду перевірок.

Відео дня

Вважаємо, що подібна поведінка високопоставлених державних службовців ставить під загрозу нормальне функціонування банківської системи України, особливо за умов міжнародної фінансової кризи. 

Повідомляємо, що "Унікомбанк" вивчає можливість напряму судових позовів проти виконуючого обов`язки Голови СБУ Валентина  НАЛИВАЙЧЕНКО за фактами розповсюдження заздалегідь неправдивої інформації, яка шкодить діловій репутації та іміджу нашої банківської установи.