Київ. 21 жовтня. УНІАН. Більшість українців готові взяти участь у голосуванні на позачергових парламентських виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень, які презентував директор цього інституту Юрій РУБАН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, згідно з результатами опитування, готові взяти участь у виборах 31,9% громадян, ще 30,1% також швидше за все скористуються своїм правом обирати.

Відео дня

Між тим, не підуть на вибори 13,9% громадян, скоріше не підуть – 12,9%, ще 11,2% не визначились, чи братимуть участь в голосуванні.

Ю.РУБАН висловив впевненість, що ці дані дають підстави говорити про те, що позачергові вибори відбудуться. “Це нормальний результат – 31,9% та 30,1% - який дозволяє прогнозувати, що явка виборців буде нормальною”, - зауважив він.

Опитування було проведено 11-15 жовтня 2008 року за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Опитано 2013 респондентів у всіх областях України, АР Крим та м. Києві. Похибка вибірки становить 2,3%.

***Відповідно до Закону “Про вибори народних депутатів України”, для того, аби позачергові вибори вважались такими, що відбулись, в них має взяти участь не менше 50% виборців.