Київ. 20 жовтня. УНІАН. Голова Київської обласної ради Володимир МАЙБОЖЕНКО пропонує спрямувати кошти, які заплановано виділити на проведення парламентських виборів, на виплату заробітної плати працівниками бюджетної сфери.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.МАЙБОЖЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, «у Київській області заробітна плата бюджетникам гарантована тільки до 1 жовтня. За жовтень, листопад і грудень заборгованість держави за заробітною платою працівникам бюджетної сфери становить 69 млн. грн.». «На сьогодні вихід з пропозицією парламентських виборів робить неможливим отримати необхідні кошти (для Київської області - УНІАН) до кінця року», - вважає голова Київської облради.

Відео дня

Як зазначив В.МАЙБОЖЕНКО, на вибори до Верховної Ради передбачено 417 млн. грн., і ці кошти, вважає він, потрібно спрямувати на «потрібніші цілі для України».

Крім того, додав він, півроку потрібно на формування коаліції та уряду, а це означає, що раніше весни нормальна робота парламенту не почнеться.

В.МАЙБОЖЕНКО повідомив, що депутати Київської облради виступають проти дострокових парламентських виборів. «Вибори до ВР уже нікому нецікаві, вони нічого не змінять - жодні конфігурації політичних сил», - сказав він.

Також В.МАЙБОЖЕНКО припускає, що бюджет на 2009 рік може бути не затверджений, і почати рік Україна може з бюджетом 2008 р.