Київ. 17 жовтня. УНІАН. Заходи з підйому внутрішнього ринку допоможуть подолати кризу в гірничо-металургійному комплексі України.

Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН виконавчий директор Федерації металургів України Сергій ПРИТОМАНОВ.

За його словами, в цьому плані значні надії покладаються також на Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, оскільки при розвитку інфраструктури до чемпіонату попит на продукцію металургійних підприємств зросте.

Відео дня

Як зазначив С.ПРИТОМАНОВ, зараз вітчизняна металургія переживає кризу. Зокрема, повідомив він, ціни на метпродукцію в світі за останні 2-3 місяці впали в два рази. Підприємства галузі на даний момент забезпечені замовленнями лише на 50%, підкреслив С.ПРИТОМАНОВ. Як наслідок, за його словами, через відсутність замовлень металургійні підприємства вимушені знижувати зарплати, не виплачувати премії, скорочувати тривалість робочого тижня.

С.ПРИТОМАНОВ також повідомив, що за останні місяці значно знизилася рентабельність металургійних компаній. Так, у серпні 2008 року рентабельність становила 10%, у вересні – 0,7%, а на четвертий квартал прогноз становить уже мінус 20%, зазначив він.

Тому, ще раз підкреслив виконавчий директор Федерації металургів, шлях стабілізації вітчизняного ГМК проходить через відродження внутрішнього ринку, що «припинить різкий тренд падіння обсягів виробництва в галузі».