Київ. 16 жовтня. УНІАН. Дострокові вибори повинні фінансуватись за рахунок парламентських партій, заявила лідер Народно-демократичної партії Людмила СУПРУН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Якщо політики і політичні партії, що знаходяться у парламенті, хочуть, щоб їх вважали чесними, в принципі, вони повинні були б прийняти зміни до закону, щоб дострокові вибори (вони з їхньої вини, вони не зробили своєї коаліції) проводилися за їхні власні кошти. Якщо подивитися на практику, то цих грошей у них вдосталь. Краще, хай самі це і фінансують”, - сказала Л.СУПРУН.

При цьому вона зауважила, що вважає указ Президента про розпуск Верховної Ради “абсолютно законним”, але, разом з тим, парламент сьогодні не втратив свої повноваження і може ухвалювати закони.

Відео дня

За словами Л.СУПРУН, вона розуміє, що парламентські партії не приймуть рішення про фінансування виборів за свїй рахунок, тому наголошує, що сьогодні є можливість внести зміни до закону про державний бюджет на 2008 рік для виділення відповідних коштів.

“Зміни (до держбюджету - УНІАН) має право пропонувати тільки один суб’єкт – Кабінет міністрів... Якщо Кабмін їх не подає, він їх свідомо блокує. Хай проти них порушують кримінальну справу. Затягування виборів – це поглиблення кризової ситуації. Вибори невідворотні. Коаліції немає, закон і Конституція це визначає. Все інше – це розмови”, - сказала Л.СУПРУН.