Київ. 14 жовтня. УНІАН. Лідер Союзу лівих сил (СЛС) України Василь ВОЛГА звинувачує діючу владу в повномасштабній культурній війні проти центрально-південно-східного українського етносу.

Про це В.ВОЛГА заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, представляючи свою книгу «Культурная война в Украине: 2004-20??».

«Ми йшли від розділення України до 2004 року, просуваючись за європейським варіантом. Але саме в 2004 році з метою захоплення влади фінансово-промисловою групою на чолі з Віктором ЮЩЕНКОМ політтехнологи розробили технологію розділення українського етносу», - сказав В.ВОЛГА.

Відео дня

При цьому лідер СЛС послався на результати дослідження, згідно з яким в Україні «цивілізаційний розлом» відбувається між західним, з одного боку, і центрально-південно-східним, з іншого боку, українськими етносами на основі способу формування території, відношення до виробництва, конфесійної приналежності, ставленні до Другої світової війни, а також оцінки історичних подій.

За його словами, процес розділення активно підтримують три партії – НУ-НС, БЮТ і Партія регіонів, які представляють транснаціональний (НУ-НС), спекулятивний (БЮТ) і національний (Партія регіонів) капітали. «Якщо ці партії, виходячи на вибори, зізнаються в тому, що вони представляють олігархічний капітал, то за них мало хто проголосує. Тому вони і вдаються до використання механізму розділення етносу», - пояснив він.

«Щоб не сталося біди, Союз лівих сил виступив із стратегією цивілізованого виходу з цієї штучно створеної владою ситуації, заснованої на ідеології «трьох Р» - різні, рівні, рідні. Ми маємо визнати, що ми різні. Ми повинні забезпечити рівні права незалежно від віросповідання і культурних особливостей і лише після ми зможемо перейти на формування єдиного українського етносу, поступово переходячи до федеральної форми устрою України», - сказав В.ВОЛГА.

Лідер СЛС повідомив, що його книга видана тиражем 50 тисяч екземплярів, а до кінця року загальний тираж становитиме 1 мільйон екземплярів.