Київ. 13 жовтня. УНІАН. Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає, що наступного тижня парламент має ухвалити пакет законів та внести зміни до державного бюджету щодо мінімізації наслідків світової фінансової кризи на економіку держави.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За словами М.ТОМЕНКА, в умовах фінансової кризи в цілому світі неможливо врегулювати ситуацію в державі без участі парламенту.

Відео дня

“Не можна Указом Президента, наприклад, перекинути 3 млрд. грн з однієї статті на іншу. Не можна оздоровити якийсь банк або застерегти ситуацію на іпотечному ринку без рішень парламенту”, - сказав М.ТОМЕНКО.

Так само, на думку спікера, не може Кабінет міністрів без рішення ВР направити декілька мільярдів гривень на процедуру фінансового оздоровлення.

“Він (уряд – УНІАН) не можете це робити, він не може регулювати бюджет всупереч закону про бюджет”, - сказав М.ТОМЕНКО.

За його словами, якщо ми хочемо, щоб хаос не накрив країну, то Президентом, Національним банком, урядом та ВР мають вживатися спільні заходи щодо недопущення чи мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку держави.

“Для мене загадка, чому Україна – єдина країна, яка не боїться цієї кризи. Можливо, хтось із астрологів сказав Президенту чи Національному банку, що ця криза делікатно обійде Україну і піде на територію Євразії чи ще кудись. У мне підозри, що не обходить Україну”, - зазначив віце-спікер.

М.ТОМЕНКО наголосив, що в країнах Європи для подолання економічної кризи об’єднуються навіть непримиренні політичні опоненти.

“Якщо ми поважаємо цю країну, то мусили б сьогодні діяти спільно, щоб захистити інтереси України. Ну не можна так ненавидіти цю країну, виходячи зі своїх партійних чи політичних інтересів”, - додав віце-спікер.