Київ. 2 жовтня. УНІАН. Якщо Президент Віктор ЮЩЕНКО очолить список “пропрезидентської” політичної сили на можливих дострокових парламентських виборах, це зможе мобілізувати його електорат.

Таку думку на прес-конференції в УНІАН висловив директор Інституту стратегічних досліджень Юрій РУБАН, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН.

За його словами, “немає жодних фундаментальних перешкод, щоб Президент не міг прийняти таке рішення”. Ю.РУБАН переконаний, що це не зашкодить В.ЮЩЕНКУ напередодні президентських виборів, адже “насправді підтримка Президента існує, і вона досить успішна”.

Відео дня

Експерт зазначив, що таке рішення Президента було б непоганим для мобілізації його електорату. “Є галасливий електорат його опонентів і тихий, розпорошений електорат прихильників”, - зазначив Ю.РУБАН, додавши, що саме цих людей і необхідно елементарно мобілізувати на підтримку позицій Президента.

Він також сказав, що за умови грамотної побудови виборчої кампанії не буде значного розриву в результатах фаворитів виборів.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно перший заступник секретаря РНБО Степан ГАВРИШ заявив, що В.ЮЩЕНКО найімовірніше очолить список демократичних сил на можливих дострокових парламентських виборах.