Київ. 30 вересня. УНІАН. Суттєве збільшення розмірів штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху дозволить на 15% щороку скорочувати кількість жертв ДТП.

Такий прогноз зробив начальник Департаменту Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України Сергій КОЛОМІЄЦЬ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він, зокрема, прокоментував перспективи і наслідки застосування на практиці прийнятого 24 вересня 2008 року Верховною Радою Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”.

Відео дня

Водночас С.КОЛОМІЄЦЬ зазначив, що жодні штрафні, організаційні чи технічні заходи не покращать ситуацію на українських дорогах, якщо це не “пройде через свідомість людини”. Саме тому, зауважив начальник Департаменту ДАІ, ефективність застосування нового закону пов’язана з певною інертністю.

“Людина повинна спочатку відчути, що означає сплата значної суми штрафу. І після цього, звичайно, такий водій поводитиметься відповідно до встановлених правил. Але, як засвідчує наш досвід, можна очікувати зниження кількості жертв на дорогах на рівні 10-15% на рік”, - сказав С.КОЛОМІЄЦЬ.