Провідні девелоперські і будівельні фірми України, які є членами Української Будівельної Асоціації (УБА), занепокоєні соціально-економічною ситуацією у державі і тими небезпечними явищами, які останнім часом стали помітні у будівельній галузі, а також негативною динамікою у будівництві житла. Ситуація у будівельній галузі стає нестабільною, і це у підсумку може спричинити загальноекономічну кризу в Україні, - вважають провідні гравці будівельного ринку.

Водночас, члени УБА не хочуть спостерігати за негативними тенденціями у галузі, і звертаються до керівників Української Держави з низкою пропозицій, що їх викладено у відкритому листі до Президента і прем‘єр-міністра України. Серед іншого, УБА пропонує об‘єднати зусилля усіх будівельних компаній і Національного банку України для корегування грошово-кредитної і валютно-курсової політики НБУ для підтримки системи іпотечного кредитування будівництва.

УБА також виступає із наступними законодавчими ініціативами:

Відео дня

1) Для зниження цін на житло – розглянути можливість тимчасово звільнити від податку (ПДВ) фізичних осіб при купівлі житла від забудовника. Для цього необхідно ухвалити зміни до Закону України «Про податок на додану вартість».

2) З метою спрощення фінансово-кредитних механізмів фінансування будівельних робіт, і зменшення собівартості будівництва – ухвалити зміни до Закону України «Про інвестиційну діяльність».

3) Також необхідно ухвалити низку законопроектів, враховуючи пропозиції та рекомендації УБА, серед яких – проект закону «Про внесення змін до законодавства України з питань спрощення дозвільних процедур у будівництві», Містобудівного кодексу.

У разі, якщо не вдасться подолати негативні тенденції на ринку будівництва, під загрозою зриву опиняться державні програми з будівництва доступного житла, мостів і доріг, вкрай незадовільною буде ситуація з побудовою готелів, об‘єктів туристичної і розважальної інфраструктури, що у підсумку призведе до гальмування розвитку держави. Також існує ризик негативного міжнародного резонансу, серед іншого, у процесі підготовки до проведення Україною фінальної частини ЄВРО-2012, - вважають керівники УБА і потужних девелоперських і будівельних компаній України.

У прес-конференції 2 жовтня 2008 року  прийняли участь:  Голова ради директорів УБА Лев Парцхаладзе («ХХІ століття»), член ради директорів Дмитро Буряк (DeVision), Заступники Голови ради директорів Мілан Паєвич («Слав-інвест»), Олександр Глімбовський («Альтіс-Холдинг»), керівники регіональних представництв УБА Олександр Ротов (компанія «Герц», м.Донецьк), Анатолій Денисенко (компанія «Авантаж», м.Харків).

Прес-служба УБА:

8 (044) 289-47-59

8 (093) 258-49-51

E-mail: pr@u-b-a.com.ua

http://www.u-b-a.com.ua