Київ. 25 вересня. УНІАН. Політолог Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ вважає «абсолютною брехнею» заяву Президента України Віктора ЮЩЕНКА про те, що прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО звернулася до нього з проханням призначити колишнього голову Адміністрації Президента Віктора МЕДВЕДЧУКА послом України в Російській Федерації або на посаду віце-прем`єр-міністра України.

Про це М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Це повна брехня. Уявіть собі, що МЕДВЕДЧУК може розглядати для себе посаду посла при Президенті ЮЩЕНКУ? Це абсолютний абсурд, тому що всі розуміють, що МЕДВЕДЧУК не може виконувати команди Банкової. Що таке посол? Це людина, яка не має власної позиції, а людина, яка реалізує план, сформований на Банковій. Хіба можна собі уявити, що МЕДВЕДЧУК реалізував би плани ОГРИЗКА, враховуючи його відносини з МЕДВЕДЄВИМ, ПУТІНИМ? Це повна нісенітниця», - сказав М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ.

Відео дня

На його думку, Ю.ТИМОШЕНКО, якби хотіла призначити В.МЕДВЕДЧУКА на посаду віце-прем`єр-міністра, могла б зробити це без узгодження з главою держави. «Посада віце-прем`єра не потребує узгодження або призначення Президентом. Таке призначення відбувається через процедуру голосування в парламенті. І якби ТИМОШЕНКО цього захотіла, вона б легко домовилася б з Партією регіонів, яка була б не проти, і мені це відомо. Кандидатуру МЕДВЕДЧУКА проголосували б поза бажанням або небажанням ЮЩЕНКА», - сказав політолог.

М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ також висловив здивування з приводу того факту, що В.ЮЩЕНКО, перебуваючи в США, не знайшов нічого важливішого для України в такий відповідальний момент української історії, як «на Атлантичній раді розповідати про те, що ТИМОШЕНКО просила його призначити кудись МЕДВЕДЧУКА».

«На початку 2005 року, і я це знаю напевно, ЮЩЕНКО зустрічалося з МЕДВЕДЧУКОМ, причому ця зустріч відбувалася на прохання ЮЩЕНКА. Він пропонував МЕДВЕДЧУКОВІ будь-яку посаду на вибір. Тобто ЮЩЕНКО не отримав професійну людину собі в команду і тепер влаштовує з цього…», - наголосив він.

Як повідомлялося, вчора, 24 вересня, Президент України В.ЮЩЕНКО під час зустрічі з представниками Атлантичної ради в Нью-Йорку заявив, що Ю.ТИМОШЕНКО просила його призначити колишнього голову Адміністрації Президента Віктора МЕДВЕДЧУКА послом України в Російській Федерації або на посаду віце-прем`єр-міністра України.

«Щойно я подав кандидатуру ТИМОШЕНКО на розгляд парламенту, наступного дня вона приходить до мене і просить, щоб я призначив МЕДВЕДЧУКА послом в Росії або віце-прем`єром. У відповідь на це я сказав, що цієї людини не буде в українській владі ніколи», - заявив В. ЮЩЕНКО.

Глава Української держави додав, що Ю.ТИМОШЕНКО і В.МЕДВЕДЧУК є основними партнерами в українській політиці. «Це перші партнери, це перша пара. І не зараз, і не місяць, і не два», - зазначив він.