Київ. 23 вересня. УНІАН. Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій БАЛА заявляє, що головною причиною розпаду демократичної коаліції є майбутні президентські вибори в Україні.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

“В українській політиці зараз чомусь набуває масштабів і чомусь це видається за точку зору політиків, яку треба доносити, я маю на увазі говорити про те, що демократична коаліція розпалася тому, що з 2 по 5 вересня БЮТ голосував документи і закони, які підтримали Партія регіонів і комуністи і це було причиною. Це є неправдою. І головна причина в розвалі демократичної коаліції – це безумовно президентські вибори. Президентські вибори, які, як кажуть, в народі, на носі”, - сказав В.БАЛА.

Він зазначив, що зважаючи на ці президентські вибори будувалася комунікація Президента, його секретаріату з урядом і парламентом.

“І в цьому є основна причина, чому парламент не міг працювати продуктивно і чому парламент опинився в такій ситуації, яку називають за межами парламенту – кризою. На сьогоднішній день парламент починає працювати. І голосувати ті закони, які він ще місяць тому не міг взагалі думати, що такі закони проголосує”, - додав В.БАЛА.

Щодо наступних виборів у Президенти України він зазначив, що прогнозує дуже жорстку кампанію.

“Кампанія буде не на життя, а на смерть, бо коли ситуація розігрівається до такого рівня, як вона зараз є, на мою думку, то реально 2004 р. може бути мультиком після того, коли пройде президентська компанія після цих парламентських”, - сказав В.БАЛА.