Київ. 23 вересня. УНІАН. Апеляційний суд Миколаївської області ухвалив виправдальний вирок головному редактору газети “Евпаторийская неделя” Володимиру ЛУТЬЄВУ, який звинувачувався в підготовці вбивства колишнього депутата Верховної Ради Криму, активіста партії “Союз” Миколи КОТЛЯРЕВСЬКОГО, та був засуджений Апеляційним судом Севастополя до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна КАРПАЧОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Безпрецедентному для нашої країни судовому рішенню передувала шестирічна боротьба за конституційні права цієї мужньої людини, котра кинула виклик викривленням у діяльності міліції, а також прокурорської та судової систем. Вже після того, як на весь світ прогриміла справа Георгія Гонгадзе, на Володимирові ЛУТЬЄВУ представники силових структур намагалися відпрацювати новий підступний метод протидії свободі слова – не вбиваючи, нищити журналіста довічним ув’язненням за сфабрикованим звинуваченням у вчиненні тяжкого злочину”, - сказала Н.КАРПАЧОВА.

Відео дня

Довідка УНІАН. В.ЛУТЬЄВ вперше був затриманий, а потім заарештований кримським УБОЗом 11 листопада 2002 року за підозрою у підготовці замовного замаху на життя колишнього депутата Верховної Ради Криму, активіста партії “Союз” М.КОТЛЯРЕВСЬКОГО.

Апеляційний суд Севастополя 12 липня 2006 р. засудив головного редактора газети «Евпаторийская неделя» В.ЛУТЬЄВА до 8 років позбавлення волі, а також зобов`язав виплатити колишньому депутату Верховної Ради Криму, активісту партії "Союз" М.КОТЛЯРЕВСЬКОМУ 100 тис. грн. за відшкодування моральних збитків.

В.ЛУТЬЄВ засуджений по кримінальній справі 2002 року як підозрюваний в підготовці вбивства М.КОТЛЯРЕВСЬКОГО.