Київ, 23 вересня. УНІАН. Моряки судна «Леманн Тімбер» в індивідуальному порядку підготували позови до Приморського суду Одеси щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди за час піратського полону в Сомалі.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна КАРПАЧОВА.

“На сьогодні спільно з Одеською адвокатською компанією, морськими профспілками моряки підготували позови, а це є індивідуальні позови кожного моряка до Приморського суду міста Одеси, проти крюнингових (компанії, які займаються працевлаштуванням моряків – УНІАН) та страхових компаній, які безпосередньо мають відповідати по цієї справі”, - сказала Н.КАРПАЧОВА.

Відео дня

За її словами, судновласники відмовилися у добровільному порядку відшкодувати морякам завдану матеріальну і моральну шкоду. “Ми отримали відмову, тому змушені звертатися та вирішувати цю справу у судовому порядку. Тому другій етап боротьби за права українських моряків, за їхню честь і гідність ми будемо продовжувати. Я це буду особисто контролювати. Впровадження цієї справи мною не закрито”, - наголосила Омбудсман.

Як повідомляв УНІАН, судно «Леманн Тімбер» захопили пірати 28 травня біля берегів Сомалі. Майже два місяці у полоні перебували 15 осіб, серед них - четверо українців. Отримавши викуп у 750 тис. євро, пірати звільнили заручників.