Відповідно до офіційної інформації агентства Associated Press від 16 вересня 2008, Федеральна Резервна Система Сполучених Штатів надала компанії AIG кредит на суму 85 млрд. доларів США в обмін на 79.9 % акцій компанії. Цей крок було зроблено з метою збереження стабільності фінансового ринку та обмеження збитків у відкриту світову економіку.

Таке безпрецедентне рішення з боку уряду США не тільки демонструє важливість компанії AIG в світовому економічному просторі, але й забезпечує найвищий рівень гарантій та відкриває нові можливості для компанії AIG.

Криза в Сполучених Штатах не позначиться на здатності компанії ALICO, української компанії ALICO AIG Life, та її сестринських компаній в інших країнах виконувати свої зобов’язання перед клієнтами та партнерами,  оскільки компанії групи AIG у всьому світі є незалежними та відокремленими юридичними особами, які регулюються на декількох рівнях, включаючи державний. Регуляторні вимоги містять зокрема нормативи щодо забезпечення платоспроможності та формування страхових резервів з метою виконання зобов’язань перед власниками полісів.

Відео дня

Договори страхування життя ALICO AIG Life в Україні є прямими і безпосередніми зобов’язаннями цієї компанії та укладені в повній відповідності до всіх регуляторних вимог.

Фінансовий стан компанії є стабільним та міцним, суттєво перевищуючи регуляторні вимоги.  Станом на 31 серпня 2008 року резерви ALICO AIG Life в Україні дорівнюють 288,6 млн. грн., а активи становлять 324,1 млн. грн. Здатність компанії повністю виконувати зобов’язання нещодавно було підтверджено незалежним та регуляторним аудитами.

Компанія продовжує свою роботу в нормальному режимі з метою подальшого виконання своїх зобов’язань перед усіма власниками полісів і партнерами та надання високоякісних послуг у сфері страхування життя існуючим та потенційним клієнтам.