Київ. 17 вересня. УНІАН. Голова Шевченківського району м. Києва, голова Київської міської організації “Народної партії” Віктор ПИЛИПИШИН вимагає від команди столичного міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО враховувати думку киян при проведенні адміністративно-територіальної реформи.

Про це В.ПИЛИПИШИН заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН “Управління Києвом: влада для киян чи кияни для влади?”

В.ПИЛИПИШИН розкритикував владу м. Києва, зокрема, міського голову Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО за намагання одноосібно, без врахування думок жителів столиці, експертів та управлінців здійснити “механічне скорочення кількості районів Києва з 10 до 5”.

Відео дня

“Під прикриттям проведення адміністративно-територіальної реформи, скорочення районів столиці та їхніх голів, які нібито неефективно працюють, в Києві відбувається централізація і монополізація влади з метою забезпечення якнайбільш довгого перебування при цій самій владі”, - зазначив В.ПИЛИПИШИН.

“Ні до чого хорошого механічне скорочення кількості районів не призведе, і це не покращить життя киян”, – вважає голова Шевченківського району столиці.

У зв’язку з цим він зауважив, що питання адміністративно-територіальної реформи у столиці повинно бути відкрито обговорено фахівцями і самими жителями. “Як голова району і представник “Народної партії” заявляю, якщо рішення про скорочення адміністративно-територіальних одиниць у столиці прийматиметься одноосібно командою, яка зараз є при владі, наша політична сила ініціюватиме референдум в Києві з цього питання”, - наголосив В.ПИЛИПИШИН.

Як повідомляв УНІАН, у липні ц.р. Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ повідомив, що ініціюватиме скорочення кількості районів столиці з 10 до 5. На думку мера, у місті дуже багато районів і багато начальників, при цьому не всі з цих начальників є людьми компетентними.

29 серпня Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що має намір провести громадські слухання з питання зменшення кількості районів Києва.

[ назад ]