Київ. 11 вересня. УНІАН. Нові політичні проекти у найближчому майбутньому не мають перспективи.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловили директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА та заступник директора Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

О.ГОЛОБУЦЬКИЙ зазначив, що в Україні утвориться певний вид двопартійної системи, і “до неї ми прийдемо природнім шляхом”.

Відео дня

На його думку, у західних регіонах України фаворитами виборців будуть Блок Юлії Тимошенко та націонал-демократичні політичні сили. При цьому він наголосив, що на місце “Нашої України”, яка втрачає підтримку виборців з кожними виборами, можуть прийти такі партії як ВО “Свобода”, оскільки БЮТ не зможе так радикалізуватися.

Водночас, на сході України, за його словами, лідерами залишаться Партія регіонів та КПУ.

О.ГОЛОБУЦЬКИЙ сказав, що будь-які нові політичні проекти не мають шансів втрутитись у боротьбу цих партій та блоків.

У свою чергу, В.БАЛА зауважив, що українські партії мають персоніфікований характер і зорієнтовані на свого лідера. На його думку, на тлі таких впливових політиків як Віктор ЮЩЕНКО, Юлія ТИМОШЕНКО та Віктор ЯНУКОВИЧ найближчим часом буде дуже важко з’явитись комусь ще.

За його словами, для появи нових молодих перспективних політиків “старі” мають добровільно поступитись їм своїм місцем і надати їм усі необхідні ресурси, але це - “утопія”.

Як сказав В.БАЛА. додатковим фактором, який не дозволить отримати перспективу новим політикам, може стати підвищення прохідного бар’єру на виборах до Верховної Ради.