Цього року відома гра Монополія переступила 75- й рік життя. Навіть у настільки похилому віці Монополія залишається однієї із самих популярних ігор в усьому світі.

До свого 75- річчя творці Монополії - компанія Hasbro вирішили небагато видозмінити ігрове поле. З 22 січня по 28 лютого 2008 року проходило on-line голосування серед 70- ти міст світу за абеткою від Амстердама до Цюріха. Кожний із цих міст мав можливість потрапити на поле, але усе залежало тільки від активності активних людей, що голосували. Усього за час голосування було віддано понад 5 000 000 голосів. У фінал вийшли 22 міста,  Київ посів 16- е місце.

З пострадянського простору потрапили всього 2 міста: Київ і Рига. Це вже була перемога!

Відео дня

Одним із критеріїв  встановлення рекорду була кількість  гравців, які сядуть за столи в усьому світі. Отже, у різних точках земної кулі за столи сіли понад 2 500 гравців.

Сеанс одночасної гри для встановлення  рекорду відбувався в Лісабоні й Токіо, Франкфурті й Боготі, Лас-Вегасі й Мадриді, Торонто й Парижі, Києві й Пекіні.

У Франкфурті відіграло понад 200 гравців. Місце проведення гри вибрали нетрадиційне - в`язницю. Ув`язнені грали більше години. За грою стежила преса з усього світу.

Лас-Вегас  відрізнився стилізацією свята. Гру відвідав "Элвіс Преслі", який приємно порадував усіх, що відвідали свято.

У Пекіні зібралися 22 представника від кожного міста, яке потрапило на нове ігрове поле. Гра пройшла в дуже добрій обстановці. Кожний представник намагався, звичайно ж, у першу чергу купити місто, яке вони представляли.

У Києві гра пройшла в парку ім. Шевченко. Бажаючі пограти  в нову "Світову Монополію" було 58 людей, представники Києва, діти з Дитячого будинку м. Бучі, гості з Канади, Австралії та Росії.

Вікова категорія гравців від 8 до 46 років.  Усі учасники із  задоволенням сідали за ігрове поле абсолютно нової версії "Світова Монополія ".  Переможець трьох годинної ігри виявився 16- ти річний представник школи - інтернату м.Бучі - Сергій Ястримский. 

Виграш переможця склав 56 010 000.Сергій отримав у подарунок гру "Світова Монополія", кубок, овації гостей і можливість відчути себе мільйонером.

За дотриманням правил, у перебігу гри, спостерігали 2 незалежних свідка : Василь Павловський (President of Rotary Club Kyiv Multinational) і Лариса Лозовчук (Program director of Canadian Bureau for International Education).

На чемпіонат прийшла прекрасна представниця нашого  кінематографа - Ірма Витовська, яка із задоволенням одяглася в обмундирування всіх гравців - білу футболку з логотипом "МОНОПОЛІЯ" і допомагала учасникам (маленьким) з підрахунком грошей.

Відразу ж на розум приходить фраза, сказана Сергієм Рудик на прес - конференції : "Можливо такі багаті люди сьогодні, як Ринат Ахметов і Лев Парцхаладзе, у дитинстві грали в Монополію"

Моментом, що запам`ятався під час гри, для всіх присутніх, став момент покупки м. Києва гравцем, який перший встигнув добратися до цього поля.

Парубок дав із задоволенням інтерв`ю пресі, що була присутня під час проведення гри. Усіх цікавило питання "Які емоції він відчув під час покупки улюбленого міста." На що молодий представник нашого міста відповів гордо: " Я абсолютно випадково потрапив на це поле і звичайно вирішив придбати рідний Київ! Я ж патріот!!! Тепер в мене є надія, що ми зможемо змінити мера!!!»

По закінченню гри усі гості отримали пам`яткові сувеніри (футболки, кепки, ручки, брелоки), але найголовніше – це чудовий настрій, який ми сподіваємось ніколи не залишить їх.

http://picasaweb.google.ru/uukrpress/Monopoly